- Reaksiyon skoru
- 13
Ram alırken 2x8 veya 1x16 nın önemi ne kadardır?Ne farkları vardır bilgilendirirseniz sevinirim
b450m anakart rx 5700 ekran kartım var tek ram kllanıuorum 2. ram kanalına ram uymuuyor ekran kartına değiyor takamıyorum ram ne yapmam gerek,ir2x8 ram alırsan ramler çift kanal olarak çalışır. Çift kanal ise ramlerin daha performanslı olması diyebiliriz.
Dolayısıyla oyunlarda daha fazla FPS alırsın. Render tarzı işlerle uğraşıyorsan ramın çift kanal olması işini kolaylaştırır.
1x16 alırsan ram çift kanal çalışmaz. Ramın çift kanal olması için tek sayıda ramının olmaması gerekiyor.
Örneğin 4x16 ram alıp 64 GB ram yaparsan da çift kanal olarak çalışır ancak 3x8 ram alıp 24 GB yaparsan tek kanal olarak çalışır.
Çift kanal olmasın o?ancak 3x8 ram alıp 24 GB yaparsan tek kanal olarak çalışır.
RAM nasıl ekran kartına değiyor ki? Fotoğraf atar mısın?b450m anakart rx 5700 ekran kartım var tek ram kllanıuorum 2. ram kanalına ram uymuuyor ekran kartına değiyor takamıyorum ram ne yapmam gerek,ir
cok pardon ekran kartı değil işlemci fanına temas ediYorÇift kanal olmasın o?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
RAM nasıl ekran kartına değiyor ki? Fotoğraf atar mısın?
Çift kanal olmasın o?
RAM nasıl ekran kartına değiyor ki? Fotoğraf atar mısın?
AMD yazan yere temsa ettigi için takamıyorum ramicok pardon ekran kartı değil işlemci fanına temas ediYor
Ters yöne bağlanıyor mu o? 180 derece sağa.cok pardon ekran kartı değil işlemci fanına temas ediYor
AMD yazan yere temsa ettigi için takamıyorum rami
ramler çift kanal olacağı için daha yüksek bir performans alırsınız.Ram alırken 2x8 veya 1x16 nın önemi ne kadardır?Ne farkları vardır bilgilendirirseniz sevinirim