Overclock yapmalı mıyım?

BIOS'da CPU ayarlarına gel. OC yazan kısma tıkla. CPU Ratio yazan yeri manuel yap. 4200 Mhz yap. Sonra biraz aşağı kaydır sayfayı. Orada
1604557486230.png
böyle bir ayar olacak. Burada CPU Core Voltage ayarını bul ve override moda al. Override Mode yazacak. CPU Core Voltage kısmına gel ve oraya 1.1000 yaz. Daha sonra F10 tuşuna bas ve ayarları kaydedip çık. Sistem kapanırsa söyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen Master ile yaptım 4ghz de 75 77 derecelere geldi sizce iyi bir değer mi ?
Güzel voltajı kaç verdin?

BIOS'da CPU ayarlarına gel. OC yazan kısma tıkla. CPU Ratio yazan yeri manuel yap. 4200 Mhz yap. Sonra biraz aşağı kaydır sayfayı. Orada Alıntıyı görüntüle böyle bir ayar olacak. Burada CPU Core Voltage ayarını bul ve override moda al. Override Mode yazacak. CPU Core Voltage kısmına gel ve oraya 1.1000 yaz. Daha sonra F10 tuşuna bas ve ayarları kaydedip çık. Sistem kapanırsa söyle.

1604557710862.png

BIOS'da CPU ayarlarına gel. OC yazan kısma tıkla. CPU Ratio yazan yeri manuel yap. 4200 Mhz yap. Sonra biraz aşağı kaydır sayfayı. Orada Alıntıyı görüntüle böyle bir ayar olacak. Burada CPU Core Voltage ayarını bul ve override moda al. Override Mode yazacak. CPU Core Voltage kısmına gel ve oraya 1.1000 yaz. Daha sonra F10 tuşuna bas ve ayarları kaydedip çık. Sistem kapanırsa söyle.

1.425
bu videodakini yaptım.

Voltaj çok fazla ilk önce buradan stabil değer bulalım daha sonadan BIOS'dan uygulayalım. Core Speed'i 4200 Mhz yap. Tekrar test et. Daha sonra voltajı yavaş yavaş sistem kapanana kadar test edeceğiz.
İşlemcinin yanma ihtimali yokmu ?

1.425
bu videodakini yaptım.

Tamam. Buradan Core Speed'i 4200 yap. test et. Voltajı daha sonra düşüreceğiz.

1.425
bu videodakini yaptım.

Yanması çok zor. Voltajı yanlış girmediğin sürece sorun yok. Kapanırsa sistem korkma.

Şimdi tam karar 1.325 mi deneyim 1.400 ve sistem kapanırsa geri açılınca yine kapanmaz değil mi ?

Şimdi tam karar 1.325 mi deneyim 1.400 ve sistem kapanırsa geri açılınca yine kapanmaz değil mi ?
1,325 dene. Bir şey olmaz. En kötü bios pilini çıkartıp takarsınç PC'in yanma ihtimali yok merak etme.
Zamanın varsa yavaş yavaş başla:
4.0 ghz 1.25v yap sen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,271
Üyeler
187,806
Son üye
cenkeR22
Geri