RAMLER ARASINDA BOŞLUK BIRAKMAK

bartu35

80+
Reaksiyon skoru
209
Böyle bir yoruma denk geldim arkadaşlar. Ram slotları arasında boşluk bırakmak performansı mı arttırıyor? :D Yoksa ben mi yanlış anladım

Ekler

• 1233.webp
    1233.webp
    20.6 KB · Hit: 199
Belki de arkadaş şunu demek istemiş; Anakartta eğer 4 ram slotu varsa 1. ve 2. kanallara ramleri takarsanız flex olarak çalışır ama 2. ve 4. kanala yani aralarında boşluk kalacak şekilde takarsanız dual channel çalışır dual channel çalışması da daha iyidir bunu anlatmaya çalışmış galiba

Doğru söylüyor. Ben ramlerin arasındaki boslugum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Belki de arkadaş şunu demek istemiş; Anakartta eğer 4 RAM slotu varsa 1. ve 2. kanallara ramleri takarsanız flex olarak çalışır ama 2. ve 4. kanala yani aralarında boşluk kalacak şekilde takarsanız dual channel çalışır dual channel çalışması da daha iyidir bunu anlatmaya çalışmış galiba
Aynen

Arkadaş olayı çok yanlış anlatmış. Çift kanal bellek kullanımını söylemek istemiş ama eline yüzüne bulaştırmış :D.

Beyin bedava örgü mü örüyormuş bu arkadaş ram'in arasında boşluk bırakınca.

Bir dakika.4 ram slotu olan anakartlarda yan yana yapınca single channel 1.slotta ve 3.slotta yaparsak dual channel saymıyor mu yoksa birileri beni mi kandırmış.

Bir dakika.4 RAM slotu olan anakartlarda yan yana yapınca single channel 1.slotta ve 3.slotta yaparsak dual channel saymıyor mu yoksa birileri beni mi kandırmış.
evet tam olarak ben de bunu merak ediyorum.

safları sıklaştırmak her zaman iyidir. Arada boşluk ve gevşeklik olur ise şeytan girer ve vesvese verir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,378
Üyeler
192,703
Son üye
kemaltarık
Geri