[Rehber]FSP Hydro 500/600/700W

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
10,011
Dünkü konu sanırım sevildi ben de başka bir PSU yapmaya karar verdim.

PSU’muz şudur:
1605533022479.jpeg

Delikli sevenler için çok hoş bir model. Dış dizaynı bayağı hoşuma gitti.

Kullandığım kaynakların hepsi güvenilir yerlerden olmakla birlikte geneli FSP’nin kendi sitesindendir.

PSU’muzun hali hazırda güvenilir 4 koruması vardır:
OCP/OVP/OPP/SCP

OCP: 12 V kanalından gelebilecek olası yüksek akımı engeller.
OVP: Olası yüksek gerilimden korur.
OPP: Aşırı güç yüklenmesi durumunda oluşabilecek arızalardan korur.
SCP: Olası kısa devrelerden ve sonuçlarından korur.

Kısacası PSU’kendini şehir elektriğinin dalgalanmalarından aşırı yüklenmelerinden koruyabileceğini iddaa ediyor. Kullananların olumlu yorumları da bu konudaki iddaalarını destekliyor dememizde sakınca yoktur diye düşünüyorum.

Sitelerinde
  • Yüksek verimlilik ≧88%
gibi bir açıklamada bulunmuşlar biraz hatalı bir eşitsizlik olmuş gibi gözüküyor ancak kastettikleri 88%’e kadar verimlilik sunabildikleri, bu da 80+ sertifikasıyla doğrulanmakta yani PSU’nun verebildiği en yüksek W değeri 484W olarak geçiyor.

Etrafındaki delikler sayesinde PSU’nun oluşturacağı havanın çarpma sesi olabildiğince azaltılmış olduğu yazıyor. Bu da daha sessiz bir kullanımın olmasını sağlıyor.

Ayrıca yine belirttiğimiz üzere şehir elektriği 22OV olmasına karşın ani değişimlerin (düşüş veya yükseliş) etkilerini kaldırmak üzere 160V-280V aralığındaki değerlerde PSU’muzun zarar görmeden güvenilir bir şekilde çalıştığını da belirtmişler. (lakin normal şartlarda 200-240V giriş gerilimine sahip) Son olarak 500W modeli 4A Giriş akımını da sağlayabiliyor.

PSU’nun yine önemli özelliklerinden olan “sıcaklığa göre fan hızı ayarlama” özelliği PSU sıcaklığının stabil kalmasını sağlıyor.

Burada gördüğünüz değerler de PSU-elektrik dağılımı açısından yeterince açıklayıcı zaten
F0174EF7-C4DC-4577-A42E-FEAE275B8299.jpeg

PSU’nun kablo tasarımına gelirsek düz siyah flat kablolar tercih edilmiş, kasaların çoğunluğunun siyah renkte oluğu düşünülürse bu özelliği göze hitap etmesi açısından son derece güzel. Kablo sayıları da şu tablodan anlaşılabilir.

C625DB1A-98C9-4DEB-BFD0-50CC6955AE7E.jpeg

Görüldüğü üzere (6+2)X2 PCI-E kablosu ile 8 pinden daha fazlasını gerektiren ekran kartlarınızı da rahatlıkla problemsiz besleyebilirsiniz.

Boyutları 150 × 150 × 86 mm, ağırlığı 1.7Kg (hafif sayılır). FSP kalitesini de göz ardı etmemek lazım tabii ki.

Firma hakkında:
FSP, 1993 yılında kurulan FSP GROUP Inc. bünyesindeki; güç kaynakları, ups, kasa, adaptörler, soğutucular, şarj aksesuarları, enerji depolama sistemleri markasıdır. FSP, 2003 yılında kendi markasını inşa etti.

FSP GROUP Inc. Tayvan merkezli bir şirkettir. (kiminmalı.com)

FSP Hydro serisi hakkındaki rehberim bu kadardı, okuduysanız teşekkürler.

Şu link https://urun.n11.com/guc-kaynagi/fs...0-bronze-atx-power-supply-120mm-fa-P449924905
ürünün modelini K olarak belirtip açıklamaya G olanı koymuş o arafta bıraktı beni Normalde aynı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hydro'yu pek beğenmedim 456W veriyor.
Yüzde 88 iyidir aslında.

Ekler

• valla verio.PNG
    valla verio.PNG
    90.2 KB · Hit: 118
Şu link https://urun.n11.com/guc-kaynagi/fs...0-bronze-atx-power-supply-120mm-fa-P449924905
ürünün modelini K olarak belirtip açıklamaya G olanı koymuş o arafta bıraktı beni Normalde aynı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüzde 88 iyidir aslında.
389₺ olanı önerirmisin
Belliki konuya hakimsin
R3 3300x işlemci rx5600xt sistemim var powerboost psu dahil kasa ile kullanıyorum onun psuyu değiştirmek istiyorum (C4 falan diyolar :) ) önerebileceğin en uygun fiyat performans psu nedir

389₺ olanı önerirmisin
Belliki konuya hakimsin
R3 3300x işlemci rx5600xt sistemim var powerboost psu dahil kasa ile kullanıyorum onun psuyu değiştirmek istiyorum (C4 falan diyolar :) ) önerebileceğin en uygun fiyat performans psu nedir
Adam eğer doğru ürünü gönderiyorsa evet güzel bir PSU’dur kendisi alınabilir. Ancak eğer bütçen varsa şunu da öneririm:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,779
Üyeler
186,670
Son üye
dusantadic
Geri