Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM HDD toplam ömrü?

Reaksiyon skoru
91
Bu HDD'yi sadece oyun oynamak için kullansak, kaç sene gider? Sabit bir kasaya takılacak.

1 senede de bozulabilir. Çok uzun süreler de kullanılabilir. Ancak ortalama alacak olursak 3-5 sene diyorum ben. Ancak kesin bir zaman söylemek doğru olmaz.

11 yıllık Seagate HDD hala %100 performansa ve %95 sağlığa sahip. Kullanımla ve darbe almamasıyla alakalı.

13yıllık hitachi 320gb hdd duruyor ve saglık 97 performans 100 kullanıma bağlı

11 yıllık Seagate HDD hala %100 performansa ve %95 sağlığa sahip. Kullanımla ve darbe almamasıyla alakalı.
20 yıllık HDD var 0 bad sector kullanımına şansa bağlı
1 senede de bozulabilir. Çok uzun süreler de kullanılabilir. Ancak ortalama alacak olursak 3-5 sene diyorum ben. Ancak kesin bir zaman söylemek doğru olmaz.
Peki bu nedir? HD Tune da böyle gözüküyor. Sarı çizili ama sağlık iyi. CrystalDiskInfo da iyi gösteriyor. Sarı nokta yok. HD Sentinel de de sağlık durumu 100 olarak gözüküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Darbe alması zor. Kasada sabit bir şekilde duruyor. Kullanımdan kastınız nedir?

Ekler

• don.PNG
    don.PNG
    8.3 KB · Hit: 55
Peki bu nedir? HD Tune da böyle gözüküyor. Sarı çizili ama sağlık iyi. CrystalDiskInfo da iyi gösteriyor. Sarı nokta yok. HD Sentinel de de sağlık durumu 100 olarak gözüküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Darbe alması zor. Kasada sabit bir şekilde duruyor. Kullanımdan kastınız nedir?
kullanımdan kastığım sürekli tak çıkar dosya aktarımı yap ama bunlar devamlı baya yıpratacak şekilde olması lazım

kullanımdan kastığım sürekli tak çıkar dosya aktarımı yap ama bunlar devamlı baya yıpratacak şekilde olması lazım
Tak çıkar derken, güç kablosu değil; kasadan çıkartmaktan bahsediyorsunuz sanırım.
2-3 kere içindeki tüm verileri silmek ve tekrar yüklemek zarar verir mi?

Tak çıkar derken, güç kablosu değil; kasadan çıkartmaktan bahsediyorsunuz sanırım.
2-3 kere içindeki tüm verileri silmek ve tekrar yüklemek zarar verir mi?
hayır vermez yüksek ısı ve sürekli bu şekilde kullanımın zamanla yıpratır zaten kaliteli bir hdd alıyorsun çok ısınmaz dert etme

Geri