Bios ve ekran kartı yazılımını güncelleMerhabalar, yeni sistem topladım. Sorunum şu ki bilgisayar açılışında sıkıntı yok gibi duruyor ilk başta açılıyor gibi gigabyte yazısını vs. her şeyi görüyorum lakin ekran kartının ışığı 1 2 kere yanıp sönüyor sonra tekrar yanıyor beyaz şekilde ekran kartım bu arada Palit GTX 1660S. Daha sonrasında deli gibi fanları çalışmaya başlıyor ve CPU fanını durduruyor ekran görüntüsü vs. her şey gidiyor klavye ışıkları dahil. Bu nasıl bir sorun bu nasıl bir hata bilemedim video yüklemek isterdim lakin siteye yükleyemiyoruz.
Dediğim gibi ekran kartı ilk açılışta fan döndürmüyor sonrasında birden bir döndürüyor deli dehşet ses çıkıyor zaten ve CPU fanını kesiyor güç bi anlık gelip gidiyor bir şeyi yanlış mı bağladım diyeceğim ama her şeyi kontrol ettim bu neden olur neden yapar bunu güç kaynağım zalman 550,w 80+ Bronze işlemcim AMD Ryzen 3 3100
Bilgisayar açılmıyor ki hocam bios ve ekran kartı yazılımı güncelleyeyimBios ve ekran kartı yazılımını güncelle
sıfırlayıp derken format atınca düzeldimiTeşekkürler beyler yardımlarınız için çok yardımcı oldunuz.. sorunu kendi başıma çözdüm kurulu Windows üzerine böyle ekran kartlarıyla bir şey yapmaya çalışmayın sıfırlayıp öyle kurmaya çalışın bilgisayarınızı kolay gelsin herkese umarım böyle bir hata ile karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur bu konu..
Evet ssdye başka pc üzerinden format attım düzeldi lakin tekrar tekrarladı PCI e kablosunun diğer ucunu taktım düzeldi gibi ama pek emin değilim ekran kartı driverlarını de yükleyiip deneyeceğim umarım düzelmiştirsıfırlayıp derken format atınca düzeldimi
msi dragon center ve msi afterburner indirip fan ayarlarını kendin yapmanı öneririm ben 60 dereceye kadar fanları en düşük seviyede çalışmaya ayarladım sonrasında kademeli şekilde artacaak şekilde ayarladım kullanıcı ayarlı fan kontrolü var ordan ayarlayabilirsinEvet ssdye başka PC üzerinden format attım düzeldi lakin tekrar tekrarladı PCI e kablosunun diğer ucunu taktım düzeldi gibi ama pek emin değilim ekran kartı driverlarını de yükleyiip deneyeceğim umarım düzelmiştir
Şuan rekorum kapanmadan 5 dakikamsi dragon center ve msi afterburner indirip fan ayarlarını kendin yapmanı öneririm ben 60 dereceye kadar fanları en düşük seviyede çalışmaya ayarladım sonrasında kademeli şekilde artacaak şekilde ayarladım kullanıcı ayarlı fan kontrolü var ordan ayarlayabilirsin
msi afterburner:ekran kartı fanı ayarlanıyor
dragon center : işlemci fanı ayarlanıyor
pc yi hazır sistem aldıysan direk garantiye versene belli işte büyük bi sorun olduğuSorunun PSU dan olduğunu düşünüyorum arkadaşımdan 750w bir PSU aldım denemek için ve denediğimde bilgisayar 1 saat falan kapanmadı ki 5 dakikada kapanıyordu normalde bu bile yetti anlamama lakin 550w bir PSU nasıl yetmiyor ki sistemime? Ya da yetiyorda 0 kapalı kutu aldığım ürün bozuk mu çıktı şansıma??