Yardım Ekran kartım kendini kullanmıyor

DarkLegion3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
434
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ekran kartım %55 derecede kendini kullanırken işlemcim %91 oranında kendini kullanıyor bu çözülebilirmi?
Bildiğim kadarıyla darboğaz oluyor bu donanımsal bir sorunmudur?

Ekler

• Ekran kartı.png
    Ekran kartı.png
    2.5 MB · Hit: 39
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ekran kartım %55 derecede kendini kullanırken işlemcim %91 oranında kendini kullanıyor bu çözülebilirmi?
Bildiğim kadarıyla darboğaz oluyor bu donanımsal bir sorunmudur?
Sadece cyberpunk da mı oluyor?

Hocam hiç bakmadım fakat gta 5 online girincede fps düşüşü yaşıyorum diğer oyunlara bakmadım ama kasınca tahmin ediyorum işlemcimin yetmediğini
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gtx 1660 super
Ryzen 5 1600
8 Gb ram
OC yapabilirsiniz yada grafik ayarlarını arttırın çözünürlüğü arttırın

Hocam hiç bakmadım fakat gta 5 online girincede fps düşüşü yaşıyorum diğer oyunlara bakmadım ama kasınca tahmin ediyorum işlemcimin yetmediğini

Gtx 1660 super
Ryzen 5 1600
8 Gb ram
Cyberpunk Amd işlemcileri darboğaza sokuyordu ondan kaynaklı diye düşünüyordum.

Gtx 1660 super
Ryzen 5 1600
8 Gb ram
O sistemde darboğaz olması bence normal youtube dan videoları da izlersen fark edersin.

Tam aksine güzel voltaj ve güzel saat hızları vererek ömrünü arttirabilirsiniz
Hocam biraz kurcaladım grafikleri ultraya da aldım ortayada çektim ekran kartı kullanımını 70 e kadar çıkarttım ama bu seferde fps düşüşleri yaşadım 49 50 fps genel olarak fps değerleri aynıydı

Cyberpunk Amd işlemcileri darboğaza sokuyordu ondan kaynaklı diye düşünüyordum.

O sistemde darboğaz olması bence normal youtube dan videoları da izlersen fark edersin.
Hocam internette yazılan bir kod sayesinde %15 %20 performans artışı yaşanıyor ben yaptım işe yaradı ama ekran kartı kendini kullanmadı :/

Ekler

• Orta ayarlar.png
    Orta ayarlar.png
    1.4 MB · Hit: 31
Hocam biraz kurcaladım grafikleri ultraya da aldım ortayada çektim ekran kartı kullanımını 70 e kadar çıkarttım ama bu seferde fps düşüşleri yaşadım 49 50 fps genel olarak fps değerleri aynıydı

Hocam internette yazılan bir kod sayesinde %15 %20 performans artışı yaşanıyor ben yaptım işe yaradı ama ekran kartı kendini kullanmadı :/
Hocam
bu video da sizin yaşadığınız durumun aynısı oluyor darboğaz ihtimali çok yüksek.

Hocam
bu video da sizin yaşadığınız durumun aynısı oluyor darboğaz ihtimali çok yüksek.

Bu sistemi almanızı kim önerdi çok darboğaz olur oc yapmaz isen
Kaynak =
Hocam bu sistemi almadan önce sordum bu foruma herkes güzel iyi dedi gerçekten inanılmaz darboğaz yaşıyorum :(

Geri