Nasıl Ders Çalışma Düzeni Edinebilirim?

NxOnSLyr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
693
Şu yaşıma(16) kadar adam akıllı ders çalışma düzenim olmadı. LGS zamanında bile düzgün bir şekilde ders çalışmadım ve istediğim liseyi tutturamadım ancak %5 lik dilime girmeyi başarabildim. Ancak TYT ve AYT de ders çalışmadan bir başarı sağlamam imkansız gibi duruyor bu sebepten ötürü aranızda ders çalışma düzenini yerine oturtabilmiş saygı değer üyelerimizden bir tavsiye bekliyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: akan
Şuan düzen yok mezun olduğum için universiteye geçtim fakat eski düzeni nasıl oturtuğumu anlatayım:
Hedef Koy
Hedefinin neler gerektirdiğini belirle
O netlere ulaşmak için yol haritası çiz
çizdiğin yol haritası günü gününe uy ve ajandaya kaydet
bunları yapman şimdilik zaten baya zaman alacaktır
sistemi oturttuğnda tekrar konu aç beni etiketle devamını da daha detaylı anlatayım.

Peki sizce lisede kaçıncı sınıfta ders çalışmaya başlayalım doğru düzgün?
knk ben 11 de başladım ve çıkçası keşke 9 dan itibaren düzgün çalışsaydım diyorum günde 2 saat ders çalış yeter şu anlık sana ayrıca bi plan yap o plana uy mesela 13.00 ile 15.00 arası ders sonra 1 saat mola gibi plan yap günlük

Şu an kaçıncı sınıfsınız?
9.sınıftan itibaren başlayın işte.
Ben 9’um fakat hem üstümde lgs yorgunluğu var artık bir şey yapmak istemiyorum (lgsde kalem oynatmamama rağmen yine de %6.5 girebildim) ders çalışmak istemiyorum.

Bende hep o programı yapmaya çalışıyorum ama olmuyor,telefonu elime almadan duramıyorum.
Telefonunu annene ver.
Telefondan uzaklaşmak zor bir iş değil.
Bazı uygulamalar oluyor. Instagram , Yt gibi uygulamalara girmeni engelliyor fakat bilmiyorum adını.

Ben 9’um fakat hem üstümde lgs yorgunluğu var artık bir şey yapmak istemiyorum (lgsde kalem oynatmamama rağmen yine de %6.5 girebildim) ders çalışmak istemiyorum.
Canlı derslerde hiçbir şey anlamadım ve şu an 9dan sıfır konu biliyorum

LGS yorgunluğu diye bir şey yoktur.
Yapacak bir şey yok.
Bu ülkede okumadan bir iş sahibi olamıyorsun.
4 yıl daha idare et. Üniversiteyi de bitirdiğinde rahatlayacaksın zaten.

• Beğen
Reaksiyonlar: akan
Geri