[TARTIŞMA] Kripto Para Haram mı?

DJ. Mic Check

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
18,330
Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.

benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve tl de haram :D

Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.

sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.

Bana göre sanal olması dışında bir farkı yok normal paradan.

Ve bence sanal olması bunu haram yapmaz.

Tabi diyanetin bununla ilgili kesin bir açıklaması var ise bilemem. Haramsa haramdır.

Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.

benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram :D

Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.

sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
Neden haram olsun ki ozaman artıp azalan her para birimi veya her şey haram öyle saçmalık mı olur.

Bana göre sanal olması dışında bir farkı yok normal paradan.

Ve bence sanal olması bunu haram yapmaz.

Tabi diyanetin bununla ilgili kesin bir açıklaması var ise bilemem. Haramsa haramdır.
Faize haram diyen diyanet: :oops:

Diyanet caiz dir dedi. Haram değil.

Geri