yani sonuç olarak benim banka hesabımda şu an olan para da sadece sanal bir yazı o da haram olurdu o zaman.Haram değil. Sanal ortamda olan bir şey haram olsaydı şu anda haram yapıyor olurdun
Kripto paradan para kazanmak kumar gibi aslında bir yönden bakınca, bu yüzden belki de haramdırBeyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.
benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram
Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.
sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
neresi kumar?Kripto paradan para kazanmak kumar gibi aslında bir yönden bakınca, bu yüzden belki de haramdır
Altın dolar euro almakta kumar ozmKripto paradan para kazanmak kumar gibi aslında bir yönden bakınca, bu yüzden belki de haramdır
Hem o hem de örnek veriyorum yatırıyorsun paranı ve bir bakmışsın %50 artmış mesela, bu ne oluyor hiç bir emek vermeden para kazanmak olmuyor mu? Tabi bu işe öbür taraftan da bakınca ticaret gibi geliyor ama sağlam bir araştırmak gerekiyor.neresi kumar?
kur artıyor ve paran da artıyor.
sen madencilikden mi bahsediyorsun?
hocam o haram ise dolar da altın da elmas da tl de haram.Hem o hem de örnek veriyorum yatırıyorsun paranı ve bir bakmışsın %50 artmış mesela, bu ne oluyor hiç bir emek vermeden para kazanmak olmuyor mu? Tabi bu işe öbür taraftan da bakınca ticaret gibi geliyor ama sağlam bir araştırmak gerekiyor.