Hepra
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 13
Alınan borcun faizi ödeniyor ?Borç almak başka bir şey bir şeye yatırım yapıp bir şeyler kazanıp kaybetmek başka.
Alınan borcun faizi ödeniyor ?Borç almak başka bir şey bir şeye yatırım yapıp bir şeyler kazanıp kaybetmek başka.
Dostum Kolay para her zaman haramdır bunu sakın unutma .Engellenecek kişiler yavaştan belli oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu mantıkla bankalar da haram oluyor değil mi? İnsanlar kredi çekip ödeyemeyip batabiliyor yanlı mıyım?
Evet FAİZ ile borç almak daha yanlış.Borç almak başka bir şey bir şeye yatırım yapıp bir şeyler kazanıp kaybetmek başka.
Kumar da tamamen şans işi değil ki kartların durumu gibi şeylere dikkat etmek de önemli.Aklını kullanarak para kazanıyorsun. Neden haram olsun.
Diyanetin açıklamasını okudum. Caiz değil dedi. Ama bence haram değilDiyanet caiz dir dedi. Haram değil.
Faizsiz nereden borç alınabilir, ihtiyacı olan mecbur alıyor ve faize muhtaç kalıyor.Evet FAİZ ile borç almak daha yanlış.
Haram sonuçta emek yok alın teri yok.Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.
benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram
Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.
sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
Hahahahah sizin gibilerin saçmalamakta sınırı olmadığını tekrar gördüm. Çalışmayı fiziksel güç sanıyorsun demek sen?Dostum Kolay para her zaman haramdır bunu sakın unutma .
Bence onunla bir ilgisi yokturKripto paralar ne zaman ki TL dolar gibi devletler tarafından resmi olarak kabul edildiği zaman helal olabilir diye duymuştum yanlış olabilir