Neler Yeni

[TARTIŞMA] Kripto Para Haram mı?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
İslamiyete göre emek ve alın teri olmayan her kazanç sakıncalıdır..Sakıncalıdır dememdeki sebep fetva kurumu olmadığımdan net konuşamam çünki 1 kişiyi bile yanlış yönlendirirsem hesabı bana sorulur.O yüzden araştırmanız da fayda var sonuçta burada ne ben ne de başka bir arkadaş fetva kurumu değil ve bize düşmez..Eğer böyle bir niyetin var ise diyanetin sitesine ya da kaynaklar aracılığı ile araştırmanı yapabilirsin..SAYGILAR ;)
Şans oyunlarında öyle.Faiz gibi şeyde öyle.Ama dolar altın gibi şeylerde öyle değil.Zarara uğrayabilirsin çünkü

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,040
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Emek verilmeden kazanılan para haramdır.
İşçi olduğunu düşün işini hakkınla yapıyorsun ve günlük 90tl alıyorsun, haram değildir.
İşçi olup hiç iş yapmadan sürekli mola veren malzeme almaya gidip 2 saat gelmezsen kazandığın para haramdır.

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.

benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram :D

Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.

sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
Bence değil hadis var hatta bu konuyla alakalı "Gözle görülür elle tutulur şeylerle uğraşın" diye bitcoin elle tutulur bir şey değil ama elle tutuacak bir hale de gelebilir sonuçta bu da bir para birimi sadece kazanılma şekli farklı. Bu yüzden olmadığını düşünüyorum

T.P.G.

80+ Titanium
Beyler kimi insanlar kripto para ve madenciliği için haram kimi de haram değil diyor.

benim mantığımca sanal bir para birimi ve ait olduğu bi ülke yok ve dolar gibi artıp azalıyor.
yani benim mantığa göre diğer para birimleri gibi.
eğer bu haramsa dolar ve TL de haram :D

Sonuçta dinimiz mantıklı hükümlere sahiptir bundan dolayı önce mantıklı mı değil mi bunu kavramamız gerekiyor.

sizde bu konuda SİZİN MANTIĞINIZI VE SİZCE HARAM MI DEĞİL Mİ BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ belirtebilirsiniz.
Bu arada yakında TR'de kendi kripto para birimini çıkartacak, tüm ülkeler çıkartmak zorunda olacak zaten, erken davranmak gerek.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Dostum sizler hep aynısınız. Birşeyi yapamayınca hep yapabilenlere laf sallıyorsunuz. Bitcoin gelişmiş bir ödeme aracından fazlası değil.
Ben BTC veya başka bir kripto para piyasasına girmedim, biraz seviyeli bir üslupla konuşmaya davet ediyorum sizi.

Kadir_1987

80+ Silver
Emek verilmeden kazanılan para haramdır.
İşçi olduğunu düşün işini hakkınla yapıyorsun ve günlük 90tl alıyorsun, haram değildir.
İşçi olup hiç iş yapmadan sürekli mola veren malzeme almaya gidip 2 saat gelmezsen kazandığın para haramdır.
Ben de bundan bahsetmiştim ve net konuşmak istemedim.Çünkü malum genelde gerçekler bazılarının işine gelmeyecek ve konuyu çarpıtacaklardı..Ağzına sağlık birader ;)

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Kafam çok karışık.
Diyanet dahil diğer tüm din hocaları neredeyse haram diyor ama benim mantığımca helal.

T.P.G.

80+ Titanium

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bu arada yakında TR'de kendi kripto para birimini çıkartacak, tüm ülkeler çıkartmak zorunda olacak zaten, erken davranmak gerek.
Türkiye çıkarınca haram diyenler helal diye ötmeye başlar o zaman.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,345
Üyeler
163,476
Son üye
ogiixd
Top Bottom