Bilgisayar kendi kendine kapanıyor

BuraKaya

80+
Reaksiyon skoru
92
Merhaba dostlarım, birkaç ay önce topladığım sistemim kendi kendine kapanıyor. Kapanma durumu şu şekilde oluşuyor;
Aida64 testini yaparken 2 saat sonunda testi sonlandırdım ve stop tuşuna basmamla ekranda ''No Sinyal'' yazısı belirdi birkaç saniye sonrada klavyemin ışıkları söndü ama kasa çalışmaya devam ediyor. Alakalı alakasız oyunlarda da problem olmakta. Mesela ''x'' oyununda hemen ekran gidiyorsa eğer aynı oyunda tekrar girdikten sonra yarım saat sonra gidiyor.
Sistem şu şekildedir;

Ryzen5 1600 (bu işlemciyi sıfır ile değiştirdim bundan şüphelendim çünkü)
Gigabyte B450M S2H V2
Gskill8x2 3200MhzCL16 Ram
Sapphire Rx570 Nitro 4gb
Segate Barracuda 1Tb HDD
Thermaltake LitePower 550w Psu (Herhangi bir sertifikası bulunmamaktadır)

Canım cidden çok sıkkın zorla alabildim bu bilgisayarı ve problemi bir türlü bulamıyorum umarım yardım edecek bir arkadaşımız çıkar...

Kimse yok mu yardım edecek?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

????

Powerdan olabilir ,bios pilini çıkart tak ramleri çıkart yerlerini değiştir birdaha tak

Powerdan olabilir ,bios pilini çıkart tak ramleri çıkart yerlerini değiştir birdaha tak
güç kaynağını değiştirmek hariç dediklerinin hepsini yaptım maalesef bişey değişmedi psu'yu değiştirdikten sonra düzelip düzelmiyeceğinden şüpheleniyorum

UPPPP Yazarsan konu Uplanmıyor söylemiş olayım
Bilgisayar bir anda kapanıyorsa sıcaklık değerleri yerindeyse ve yeniden baslamıyorsa benim ilk supheleneceğim parça güç kaynağı olur farklı bir güç kaynağı ile deneme şansınız varsa deneyin ya da garantisi varsa yollayın.

Sistemde genel bir hata görüyorum Ryzen 5 1600 max 2666 Mhz ram destekler. Sen Gskill 3200 Mhz 16 Gb ram almışsın. Eğer anakarttan XMP ile hız aşırtma yaptıysan RAM'in yüksek Mhz değerlerine ulaştığında işlemcin desteklemediği için sistemi kapatıyor olabilir. PSU almadan önce XMP ile RAM hız aşırtmayı kapatıp sistemi öyle çalıştırın. Son olarak ramlerinizi efektif bir şekilde kullanmak istiyorsanız mümkünse Min Ryzen 3 3100 kullanın.

''Ryzen 5 1600 , AMD tarafından 2017'nin başlarında piyasaya sürülen 64-bit hexa-core orta sınıf performans x86 masaüstü mikroişlemcisidir . Bu işlemci, AMD'nin Zen mikro mimarisine dayanmaktadır ve 14 nm'lik bir işlemle üretilmiştir . 1600 , 65 W TDP ve 3.6 GHz'e kadar Yükseltme frekansı ile 3.2 GHz temel frekansta çalışır . Bu model, 1600X'in daha az hız aşırtmaya uygun bir sürümüdür . Bu MPU, 64 GiB'ye kadar çift kanallı DDR4-2666 ECC belleğini destekler.''

UPPPP Yazarsan konu Uplanmıyor söylemiş olayım
Bilgisayar bir anda kapanıyorsa sıcaklık değerleri yerindeyse ve yeniden baslamıyorsa benim ilk supheleneceğim parça güç kaynağı olur farklı bir güç kaynağı ile deneme şansınız varsa deneyin ya da garantisi varsa yollayın.
Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Sistem çalışmaya devam ediyor fakat klavye ışıklarım tamamen gidiyor ve monitörde no sinyal yazısı alıyorum tamamen kendim kapatıyorum sistemi yeniden açmak için.

Sistemde oc li parça var mı? Xmp açmak dahil
Xpm açık profile1 3200 mhz aldım

Sistemde genel bir hata görüyorum Ryzen 5 1600 max 2666 Mhz ram destekler. Sen Gskill 3200 Mhz 16 Gb ram almışsın. Eğer anakarttan XMP ile hız aşırtma yaptıysan RAM'in yüksek Mhz değerlerine ulaştığında işlemcin desteklemediği için sistemi kapatıyor olabilir. PSU almadan önce XMP ile RAM hız aşırtmayı kapatıp sistemi öyle çalıştırın. Son olarak ramlerinizi efektif bir şekilde kullanmak istiyorsanız mümkünse Min Ryzen 3 3100 kullanın.

''Ryzen 5 1600 , AMD tarafından 2017'nin başlarında piyasaya sürülen 64-bit hexa-core orta sınıf performans x86 masaüstü mikroişlemcisidir . Bu işlemci, AMD'nin Zen mikro mimarisine dayanmaktadır ve 14 nm'lik bir işlemle üretilmiştir . 1600 , 65 W TDP ve 3.6 GHz'e kadar Yükseltme frekansı ile 3.2 GHz temel frekansta çalışır . Bu model, 1600X'in daha az hız aşırtmaya uygun bir sürümüdür . Bu MPU, 64 GiB'ye kadar çift kanallı DDR4-2666 ECC belleğini destekler.''
Evet dediğin gibi XMP ayarlarını ''Profile1'' yaptım ve 3200 e aldım düşürüp tekrar deneyeceğim. Peki Ryzen5 ailesinde 3200 Mhz destekleyen önerebilceğin işlemci varmı uygun fiyatlı olmak şartıyla tabi.

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Sistem çalışmaya devam ediyor fakat klavye ışıklarım tamamen gidiyor ve monitörde no sinyal yazısı alıyorum tamamen kendim kapatıyorum sistemi yeniden açmak için.

Xpm açık profile1 3200 mhz aldım

Evet dediğin gibi XMP ayarlarını ''Profile1'' yaptım ve 3200 e aldım düşürüp tekrar deneyeceğim. Peki Ryzen5 ailesinde 3200 Mhz destekleyen önerebilceğin işlemci varmı uygun fiyatlı olmak şartıyla tabi.
XMP kapatın öyle deneyin herhangi bir şekilde sorun olmuyorsa poweri değiştirmenize masraf etmenize gerek yoktur. İşlemcinizi değiştirmeseniz bile ramleriniz zaten XMP'yi kapatınca 2666 Mhz değerini geçmeden çalışacaktır. Mavi ekran kapanma ve hata gibi sorunlarla karşılaşmayacaksınız. Yeni bir işlemci almanıza da şimdilik gerek yoktur. 3200 Mhz ram destekli başlangıç seviye işlemci 3 3100'den başlar ve mevcut işlemcinizle aynı seviyededir. Hatta bir tık daha iyi işlemciniz var diyebiliriz. Yani mevcut işlemcinizi sırf ram Mhz değerlerinden dolayı başlangıç seviye başka bir işlemciyle değiştirmenize gerek yoktur ve mantıksızdır. Ramleriniz Düşük mhz'de çalışması Performansa doğrudan değil dolaylı olarak etki eder. 3-5 Fps fark eder. O açığı da biraz daha güçlü olan işlemciniz kapatır. Ben sisteminizi 3-5 sene böyle kullanmayı daha sonra değiştirmenize değecek çok iyi AM4 soket bir işlemci ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Son olarak bu işlemcinin ram mhz değerleride düşük ve yetersiz değildir. İntelin bu fiyat aralığındaki bütün işlemcileri bu seviyede çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,766
Üyeler
192,794
Son üye
kaan6262
Geri