Monitöre Görüntü Gelmiyor (5 Bip sesi)

dream2015

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba, arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Ekran kartı haricinde tüm parçalar sıfır olarak aldım. Fakat sistemi çalıştırdığımda 5 bip sesi geliyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Aşağıya sistem özelliklerini ve video ekleyeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Özellikleri

İşlemci: 10100f

Ana Kart: H410M - S2H

Ram: 8 Gb DDR4 2666 Mhz

SSD: Kingstom 480 Gb

Ekran Kartı: Rx 570 Saphire

Psu: 650 W +80 Sharkoon

Ram ve ekran kartını defalarca takıp çıkardım ama nafile hiç bir şekilde sonuç alamıyorum. :( :(

Merhaba, arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Ekran kartı haricinde tüm parçalar sıfır olarak aldım. Fakat sistemi çalıştırdığımda 5 bip sesi geliyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Aşağıya sistem özelliklerini ve video ekleyeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Özellikleri

Ram ve ekran kartını defalarca takıp çıkardım ama nafile hiç bir şekilde sonuç alamıyorum. :( :(

Sorunun çözümünü maalesef bilmiyorum fakat monitörden kaynaklanmıyor büyük ihtimalle.

Sistem Özellikleri

5 bip sesinin işlemci hatası olduğunu hatırlıyorum. Google dan aratabilirsin.

5 bip bildiğim kadarıyla işlemci ile alakalı bir sorun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 bip bildiğim kadarıyla işlemci ile alakalı bir sorun.
işlemciyi çıkarıp pinlerine falan bakıp kontrolden sonra tekrar takmayı denermisin;?

• 5 Kısa bip = İşlemci hatası

Batuhan00

Tworule

bariskarali

Faveouls

Çıkarıp tekrar taktım ama olmuyor. :( Ana kart üzerindeki bacakları takarken eğmiş olma ihtimalim var mı diyeceğim ama;
İlk taktığımda bile çentiklere dikkat etmiştim.

Arkadaşlar sorunun sebebi belli oldu. Ana kartın 3-4 tane bacağı eğilmiş. Muhtemelen işlemci takarken oldu. Tamir eden arkadaş düzeltirken 1 tane bacağı kırmış. Kartı garantiye göndereyim diyorum. Ama kullanıcı hatası deyip yapmama ihtimalleri var.

• Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek ha
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sorunun sebebi belli oldu. Ana kartın 3-4 tane bacağı eğilmiş. Muhtemelen işlemci takarken oldu. Tamir eden arkadaş düzeltirken 1 tane bacağı kırmış. Kartı garantiye göndereyim diyorum. Ama kullanıcı hatası deyip yapmama ihtimalleri var.
İşlemci hatası ?

Hocam ana kartta bacaklardan 1 tanesi kırık olduğu için işlemci hatası veriyor bu kadar basit. En nihayetinde işlemci değil anakart arızalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,156,705
Üyeler
183,785
Son üye
Knight214
Geri