Yardım Sadece M.2 mi Yoksa M.2+HDD mi

Krylo_27

80+
Reaksiyon skoru
172
Selam arkadaşlar ben her şeye hızlı girip her işimi hızlıca yapmak istiyorum M.2 lerde çok fazla Okuma-Yazma hızı sağlıyor fakat pahalı. Ve birde fazla alanım olsun istiyorum. hiç masaüstü bilgisayarım olmadı o yüzden tırsıyorum M.2+HDD alırsam her şeye falan hızlı giremem diye sizce sade M.2 mi yoksa M.2+HDD mi almak daha mantıklı ve M.2+HDD seçersem nasıl yaparım ayarını

@Abdullah Hacıgül
@crazyreign

Kaç GB alacaksın? M.2 ve HDD daha iyi olur. Windows'u M.2'ye kurarsın.

Laptop kullanıyorum. 120gb Ssd 500Gb hdd var. Programlarım ve Windows Ssd de. Kayıt yerleri hdd de. Programlar ve windows hızlı açılıyor. Hdd yi daha çok büyük dosyaları kaydediyorum. Gayet de iyi hem daha uygun

Laptop kullanıyorum. 120gb Ssd 500Gb hdd var. Programlarım ve Windows Ssd de. Kayıt yerleri hdd de. Programlar ve windows hızlı açılıyor. Hdd yi daha çok büyük dosyaları kaydediyorum. Gayet de iyi hem daha uygun
Her şeyin hızlıca açılması için windowsu M.2 ye mi kurmam lazım

Aynen. Mesela Photoshop u Ssd ye kurdum. Kaydettiğim tasarımları Hdd ye. Bu şekilde Ssd boş kalıyor 👑

Bütçe sormanıza gerek yok sadece yukarıda yazdığım şeye cevap verin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Windowsu M.2 kurucam demi geri kalan herşeyi HDD de depolasam olur.
Aynen benim bildiğim kadarıyla hızlı ve yüksek performansta çalışması gereken şeyleri SSD’ye yüklesen/kursan yeter. Yani 120/250 GB bir SSD alıp Windowsu ona kurman yeterli olacaktır öyle üstteki arkadaş gibi çok uğraştığın önemsediğin işin/önemli olan bi uygulama yoksa Photoshop gibi

Render gibi işlerle uğraşmıyorsan m2 almana gerek yok sata ssd de işini görücektir.

Selam arkadaşlar ben her şeye hızlı girip her işimi hızlıca yapmak istiyorum M.2 lerde çok fazla Okuma-Yazma hızı sağlıyor fakat pahalı. Ve birde fazla alanım olsun istiyorum. hiç masaüstü bilgisayarım olmadı o yüzden tırsıyorum M.2+HDD alırsam her şeye falan hızlı giremem diye sizce sade M.2 mi yoksa M.2+HDD mi almak daha mantıklı ve M.2+HDD seçersem nasıl yaparım ayarını

@Abdullah Hacıgül
@crazyreign
Sadece bilgisayar ve programlar hızlı açılsın istiyorsan M.2 mantıklı değil Sata SSD alman senin için daha iyi olacaktır, aralarında 1 saniye kadar fark oluyor. Samsung 870 Evo öneririm.

Windows kurmak için M.2 almanıza gerek yok. Normal bir SATA SSD işinizi görür, Windows açılma süreleri arasında neredeyse fark yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,849
Üyeler
192,816
Son üye
enesars
Geri