ryzen 3600 undervolt

Reaksiyon skoru
1
msi x470 gaming plus anakart ryzen 3600 sistemim var ısınma sorunu yaşıyorum anakartın verdiği voltaj 1.416 ben bunu manuel olarak 1.300 seviyelerine getirsem zararı olurmu?

Hayır zararı olmaz. Hatta ilk etapta 1.250 verebilirsin, genelde o değerlerde iyi çalışıyor.

XFR ve PO kapatmalısın. Ekstrem bi performans beklemiyorsan bunları kapattığın taktirde ısı düşüşü gözlemleyebilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

XFR ve PO kapatmalısın. Ekstrem bi performans beklemiyorsan bunları kapattığın taktirde ısı düşüşü gözlemleyebilirsin.
Po demek istediğim Precision Boost Overdrive

Po demek istediğim Precision Boost Overdrive
bende sıvı soğutma var uzun süredir 1.325 voltajla 4.2 ghzde kullandım Precision Boost Overdrive açık kalsa voltaj 1.325 te kalsa sorun olurmu

Hayır zararı olmaz. Hatta ilk etapta 1.250 verebilirsin, genelde o değerlerde iyi çalışıyor.
teşekkürler

Anakartınızı öğrenebilirsem daha detaylı yardımcı olabilirim.

MSI x470 gaming plus
Bir sıkıntı olmayacaktır. Fakat Ben auto değerlerde bırakmanızı öneririm.

Anakartınız Oc genie desteğine sahip ise otomatik yükseltebilirsiniz.

Siz müdahale etseniz bile işlemci pbc yi otomatik ayarlayacaktır. İşlemciniz yapay zekaya sahip.

Siz müdahale etseniz bile işlemci pbc yi otomatik ayarlayacaktır. İşlemciniz yapay zekaya sahip.
tamamdır teşekkürler

MSI x470 gaming plus anakart ryzen 3600 sistemim var ısınma sorunu yaşıyorum anakartın verdiği voltaj 1.416 ben bunu manuel olarak 1.300 seviyelerine getirsem zararı olurmu?
AMD nin önerdiği voltaj 1.325V. Ben de 1.300v yaptım bir problem olmadı, ama bu tek başına ısınma sorununu çözmüyor hele de stok fan kullanıyorsan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,421
Üyeler
200,112
Son üye
halilbey41

Geri