c++ nasıl öğrenmeye başlamalıyım?

C++ yerine C# ile başla derim. Daha kolay. En azından ufaktan bir şeyler öğrenir ve C++'a öyle başlarsın.

bu videoyu izlemen yeterli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu videou izlemen yeterli
aslında amaç doğru adımları uygulamak mesela şöyle mi
evden çıkarken yağmur yağıyor mu
evet:şemsiye al
hayır:şemsiye alma
bunun gibi mi öyleyse işim kolay bu tür şeyleri yapabilirim
algoritma sıralama değil mi olayların oluş sırasını

aslında amaç doğru adımları uygulamak mesela şöyle mi
evden çıkarken yağmur yağıyor mu
evet:şemsiye al
hayır:şemsiye alma
bunun gibi mi öyleyse işim kolay bu tür şeyleri yapabilirim
algoritma sıralama değil mi olayların oluş sırasını
Aynen bu yazdıgın sozde kod mesela bazıları bunu takmadan programlamaya giriyor sonra operatörleri ogrenip kalio ilerisine gidemiyor.

Aynen bu yazdıgın sozde kod mesela bazıları bunu takmadan programlamaya giriyor sonra operatörleri ogrenip kalio ilerisine gidemiyor.
dostum şuan html ile başladım sence iyi mi yaptım
buna nazaran daha iyi anladım ve daha kolay geldi

Html çok zorlamaz ama tek html hiç bir şeye yaramaz yanında javascript css de ögrenmen lazım ama baslangıç için iyi
peki hocam c# zorlar mı c++ a göre çünkü daha az karışık gibi geldi bana

Sen önce ne için öğrenmek istediğine karar vermelisin.

Her kafadan bilgiçlik taslayan sesler görüyorum. Yıllardır bu işi yapıyorum. İşin içinden bir uzman olarak senin daha ne yapacağına dahi karar veremediğin ortada @Maryo kardeşim.

Tasarım mı? Programlama mı? Ar-Ge mi? AI çalışmaları mı? Yoksa robotik kodlama mı? Yoksa başka bir şey mi? Ne istiyorsun önce onu söyle ki sana yol gösterebilelim bilgili arkadaşlar olarak.

Bu arada konu içerisinde cidden fazla bilgi kirliliği oluşmuş. Çok yanlış bir yönlendirme ve yol çizilmiş.

Sen önce ne için öğrenmek istediğine karar vermelisin.

Her kafadan bilgiçlik taslayan sesler görüyorum. Yıllardır bu işi yapıyorum. İşin içinden bir uzman olarak senin daha ne yapacağına dahi karar veremediğin ortada @Maryo kardeşim.

Tasarım mı? Programlama mı? Ar-Ge mi? AI çalışmaları mı? Yoksa robotik kodlama mı? Yoksa başka bir şey mi? Ne istiyorsun önce onu söyle ki sana yol gösterebilelim bilgili arkadaşlar olarak.

Bu arada konu içerisinde cidden fazla bilgi kirliliği oluşmuş. Çok yanlış bir yönlendirme ve yol çizilmiş.
dostum program ve oyun üstüne

dostum program ve oyun üstüne
CSharp ile başlayıp, paralelde algoritma ve önce Python daha sonrasında C ve C++ dillerini öğrenin. Bu sırada paralel olarak Java'yı da öğrenmeye çalışın.

Sıralamam sadece bilgisayar programları ve oyunları yapabilmek için geçerli en temel dillerden oluşuyor.

Hiç alakan olmadığı için tüm hepsinde uzmanlaşma ortalama 3 ila 5 yıl alacaktır. (Java hariç) İlk bir sene sonunda küçük çaplı projeler yapabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekstra olarak Visual Studio editör(lerine) çalışmalı ve editörü kullanmayı öğrenmelisin. Oyunlar için Unity3D yeterli olacaktır. Uzman seviyesine geldiğinde zaten kendin ne yapman gerektiğini anlayacaksın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,236
Üyeler
188,220
Son üye
neo-
Geri