Yardım DRAM Gerekli Bir Şey mi ?

cemtastan2301

80+ Gold
Reaksiyon skoru
6,018
Depolama amaçlı Samsung 980 M.2 alacağımda DRAM yokmuş bunda, bir sorun olur mu ? Oyun oynayan birisiyim ben, çok etki eder mi bu DRAM ? Bildiğim kadarıyla DRAM olmayan SSD'ler Ram'den tüketmiyormuş bende de 16 GB Ram var yeterli olur mu ? (Depolama ve oyun için SATA SSD'de alınır biliyorum ama ben ileriye dönük M.2 almayı düşünüyorum.)

Depolama amaçlı Samsung 980 M.2 alacağımda DRAM yokmuş bunda, bir sorun olur mu ? Oyun oynayan birisiyim ben, çok etki eder mi bu DRAM ? Bildiğim kadarıyla DRAM olmayan SSD'ler Ram'den tüketmiyormuş bende de 16 GB Ram var yeterli olur mu ? (Depolama ve oyun için SATA SSD'de alınır biliyorum ama ben ileriye dönük M.2 almayı düşünüyorum.)
Techonpattin youtubeda incelemesi var

sorun olmaz 980 gayet iyi

Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.
Oyunlarda haritalar ve dokular kısmen daha hızlı yüklenir.
Gecikme DRAM'siz olanlara göre çok daha düşüktür.

Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.
Oyunlarda haritalar ve dokular kısmen daha hızlı yüklenir.
Gecikme DRAM'siz olanlara göre çok daha düşüktür.
Kopyalama ve oyunlardaki yenileme hızı benim için önemli, USB'ye büyük çaplı dosyalar gönderiyorum genelde. Teşekkür ederim.

Halihazırda 970 EVO Plus'ınız var zaten. Söylediğiniz SSD depolama amaçlı gayet iyi bir seçim olur.

Özellikle işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'nin DRAM'li olması önerilir. Depolama amaçlı kullanacağınız ve oyunlarınızı kuracağınız SSD'de olmaması büyük bir kayıp değil bence.

RAM'in öyle 1-2 GB'ını kullanmıyor, birkaç MB'ını kullanıyor, 16GB çok çok yeterli olur.

Halihazırda 970 EVO Plus'ınız var zaten. Söylediğiniz SSD depolama amaçlı gayet iyi bir seçim olur.

Özellikle işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'nin DRAM'li olması önerilir. Depolama amaçlı kullanacağınız ve oyunlarınızı kuracağınız SSD'de olmaması büyük bir kayıp değil bence.

RAM'in öyle 1-2 GB'ını kullanmıyor, birkaç MB'ını kullanıyor, 16GB çok çok yeterli olur.
Bu SSD'ye film falan atacağım hocam, kopyalamada daha yavaşsa benim için biraz sorun olur.

Bu SSD'ye film falan atacağım hocam, kopyalamada daha yavaşsa benim için biraz sorun olur.
videoyu izledimde 980 e gerek yok bence. şuan kullandığım ssd yi size önerebilirim. bende technopatın inceleme ölüm testi videolarını izledikten sonra almaya karar vermiştim. wd black sn750 den sonra alınabilecek fiyatına göre en mantıklı tercih oluyor.

sizin almak istediğiniz gb tam bilmiyorum ama sanırım 500 gb dır. ben 820 tl ye almıştım kasımda. şuan ise 649 tl gibi neredeyse sudan ucuz diyebiliriz m2 kategorisinde düşünürsek.

Crucial P5 SSD 500 gb

Geri