Neler Yeni

Yardım DRAM Gerekli Bir Şey mi ?

cemtastan2301

80+ Gold
Depolama amaçlı Samsung 980 M.2 alacağımda DRAM yokmuş bunda, bir sorun olur mu ? Oyun oynayan birisiyim ben, çok etki eder mi bu DRAM ? Bildiğim kadarıyla DRAM olmayan SSD'ler Ram'den tüketmiyormuş bende de 16 GB Ram var yeterli olur mu ? (Depolama ve oyun için SATA SSD'de alınır biliyorum ama ben ileriye dönük M.2 almayı düşünüyorum.)

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Depolama amaçlı Samsung 980 M.2 alacağımda DRAM yokmuş bunda, bir sorun olur mu ? Oyun oynayan birisiyim ben, çok etki eder mi bu DRAM ? Bildiğim kadarıyla DRAM olmayan SSD'ler Ram'den tüketmiyormuş bende de 16 GB Ram var yeterli olur mu ? (Depolama ve oyun için SATA SSD'de alınır biliyorum ama ben ileriye dönük M.2 almayı düşünüyorum.)
Techonpattin youtubeda incelemesi var

alex jensen

80+ Silver
sorun olmaz 980 gayet iyi

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,558
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.
Oyunlarda haritalar ve dokular kısmen daha hızlı yüklenir.
Gecikme DRAM'siz olanlara göre çok daha düşüktür.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel

cemtastan2301

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek boyutlu bir dosyayı kopyalama işlemi yaparken daha hızlı aktarım sağlar.
Oyunlarda haritalar ve dokular kısmen daha hızlı yüklenir.
Gecikme DRAM'siz olanlara göre çok daha düşüktür.
Kopyalama ve oyunlardaki yenileme hızı benim için önemli, USB'ye büyük çaplı dosyalar gönderiyorum genelde. Teşekkür ederim.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Halihazırda 970 EVO Plus'ınız var zaten. Söylediğiniz SSD depolama amaçlı gayet iyi bir seçim olur.

Özellikle işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'nin DRAM'li olması önerilir. Depolama amaçlı kullanacağınız ve oyunlarınızı kuracağınız SSD'de olmaması büyük bir kayıp değil bence.

RAM'in öyle 1-2 GB'ını kullanmıyor, birkaç MB'ını kullanıyor, 16GB çok çok yeterli olur.

cemtastan2301

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Halihazırda 970 EVO Plus'ınız var zaten. Söylediğiniz SSD depolama amaçlı gayet iyi bir seçim olur.

Özellikle işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'nin DRAM'li olması önerilir. Depolama amaçlı kullanacağınız ve oyunlarınızı kuracağınız SSD'de olmaması büyük bir kayıp değil bence.

RAM'in öyle 1-2 GB'ını kullanmıyor, birkaç MB'ını kullanıyor, 16GB çok çok yeterli olur.
Bu SSD'ye film falan atacağım hocam, kopyalamada daha yavaşsa benim için biraz sorun olur.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Bu SSD'ye film falan atacağım hocam, kopyalamada daha yavaşsa benim için biraz sorun olur.
videoyu izledimde 980 e gerek yok bence. şuan kullandığım ssd yi size önerebilirim. bende technopatın inceleme ölüm testi videolarını izledikten sonra almaya karar vermiştim. wd black sn750 den sonra alınabilecek fiyatına göre en mantıklı tercih oluyor.

sizin almak istediğiniz gb tam bilmiyorum ama sanırım 500 gb dır. ben 820 tl ye almıştım kasımda. şuan ise 649 tl gibi neredeyse sudan ucuz diyebiliriz m2 kategorisinde düşünürsek.

Crucial P5 SSD 500 gb

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları