1- Yani hazırda sata ssd varsa m2'ye geçmek son sıraya atılabilir bence. Ben m2 kullanıyorum 1500 yazması vardı sanırım ama ben hiç belirgin bir fark görmedim. Oyunların yüklenmesinde 0.5 saniye erken olması için aceleye çok gerek olduğunu düşünmem.benim
ram 2133 mhz onu degiştirmek istiyorum 16x1
yeni m.2 ssd almak istiyorum suanki sata
bide soğutucu almak sizce bunların sıarsı nedir şimdiden tesekkurler![]()
Eğer termal macun da varsa büyük ihtimal ryzen 5 3600 serisi genel olarak ısınıyordur. İşlemci fanı almanı öneririm indirimleri takip etyarın sorayım cunki suan tornavida yok![]()
Tam takılı olduğundan emin olun tam temas etmiyor olabilir.yani yeni bir fan almak zorundayım
tamam yorumun için tesekkurler1- Yani hazırda sata ssd varsa m2'ye geçmek son sıraya atılabilir bence. Ben m2 kullanıyorum 1500 yazması vardı sanırım ama ben hiç belirgin bir fark görmedim. Oyunların yüklenmesinde 0.5 saniye erken olması için aceleye çok gerek olduğunu düşünmem.
2- Ram konusunda da dün bilgisayarımı temizledim, işlemciyi vs söküp. Pc'yi açtığımda ram'i oc yapmayı unutmuşum yani 2133'de çalışıyordu ramlarım ve 60 civarı fps aldım forza'da geri oc yapıp ramleri 3000'e çekince 75-80 lere oynamaya başladı. Yani ram senin listende bence en önemli parçayı oluştuyor.
3- İşlemci soğutucu kısmı da ben ryzen'in orjinal termal macunu ile kullanırken 70'i geçmedi hiç sıcaklığı bence senin sorununu kaliteli bir termal macun da çözebilir. Buna ekran kartı dereceni yorumlayarak karar vermelisin. Ekran kartın da yüksek derecede çalışıyorsa demekki kasanın hava akışında bir sıkıntı var ve işlemci soğutucu gerekli ama ekran kartı serin ise arctic mx4 termal macun sorununu halleder diye düşünüyorum.
Bir de undervolt işini ben tavsiye etmem bu işlemciler stok hallerinde zaten stabil çalışan işlemciler. Soğutma sorununu halledip devam etmek bence daha mantıklı
kendim açamam cunki o vidaya uygun tornavida yokHava akışı ile ilgili bile olsa o işlemci için çok yüksek sıcaklık değeri. İşlemcinin tam soğutucuyla bağlantısını kontrol edin herhangi bir temassızlık var mı diye ya da termal macunu kurumuş olabilir.
Unutmuş olamazlar macun sürmeye gerek yokişlemcinin soğutucusunda sürülü.İstersen bi kontrol et unutmuş olabilirler ama zorlama fanı kırılabilir
evet kesinlikle almalıyım birtaneEğer termal macun da varsa büyük ihtimal ryzen 5 3600 serisi genel olarak ısınıyordur. İşlemci fanı almanı öneririm indirimleri takip et
ekran kartının üst tarafında işlemci var fanın vidalarını sıkın tornavida yoksa bıçakla falan deneyin çarpraz olarak sıkacaksınızne tarafa bakıcaz ?
Sıvı soğutma daha iyidir fakat biraz daha pahalıdır gamepower gibi markalara bakmanızı pek önermem sıvı soğutmada eğer sızıntı gibi bir şey olur da sistem bozulursa karşılamazlar ama çok düşük oranlarda oluyor bu olay eğer bütçeniz 400tl üstüyse cooler master öneririm 200-300tl ise güzel bir kuru soğutma araştırın derimevet kesinlikle almalıyım birtane
ama soru şu
sıvı soğutmamı
hava soğutmamı
En ufak bir temassızlıkta 10-15 derece arası fark eder hatta işlemciye yük binerse çok daha fazla fark eder. Bazı fanların vidaları düz tornavida ile de açılabiliyor bir kontrol edin.kendim açamam cunki o vidaya uygun tornavida yok