Altyapım VDSL mi ADSL mi ?

war20anty

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
451
İyi forumlar.
Sorunum şu ki altyapımın VDSL mi ADSL mi olduğunu hala kavrayamadım. Geçenlerde belki altyapım gelişmiştir diye bir bakayım dedim cidden gelişmiş. İlk taşındığımızda santrale olan uzaklığım 1 KM idi ve indirme hızım 13 MBPS idi. Ama şuan bakıyorum santrale olan uzaklığım 157 metre ve indirme hızım 73 MBPS. Hatta diğer sitelere de bakayım belki sitede bir yanlışlık var diye, yok her site 73 MBPS desteklediğini yazıyordu. Sonra aradım müşteri hizmetlerini. Benim altyapım gelişmiş mi diye sordum evet gelişmiş hafta içi ararsanız yükseltme yapabiliriz dediler. Hatta dün bu konuyla ilgili konu açtım neyse. Sonra abim yükseltmeyelim, yükseltsek bile bize yine 13 MBPS verecekler diyor. Yani bununla ilgili bir sıkıntı çıkar diye yükseltmeyelim diyor. Çünkü bazen cidden sıkıntılar oluyor yok boş portunuz yok, yok efendim işte sinyal desteğiniz yok falan filan. Bu konuyla ilgili nasıl bir sıkıntı çıkabilir, nasıl bir sorun olabilir, bilgili arkadaşlar ve deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Ama dediği dolap (Tip 7) yapıldıysa illa VDSL geçmem gerekmez mi ? Çünkü aktif olmayabilir daha yeni yapılmış olabilir TT bu işlerde biraz yavaş. Aktif hale gelirse tekrar hat değerlerimi atarım bilgileniriz. Olmadı dolabı dışarıda arayacağım. 157 metre çok uzakta değil :p.
Şuan ADSL hizmet alıyorsun, VDSL modemle VDSL bir paket kullanmazsan o değerler artmayacaktır.

Sitede o hız gözüküyorsa dolap aktiftir. Eve gelen kablonun durumuna göre belki orada yazandan biraz az veya biraz fazla hız gelebilir ama 35-50Mbps gibi hızları her türlü sorunsuz alırsınız 😀

Şuan ADSL hizmet alıyorsun, VDSL modemle VDSL bir paket kullanmazsan o değerler artmayacaktır.

Sitede o hız gözüküyorsa dolap aktiftir. Eve gelen kablonun durumuna göre belki orada yazandan az hız gelebilir ama 35Mbps gibi hızları her türlü sorunsuz alırsınız 😀
Ben de onu diyecektim madem dolap aktif değil niye 73 MBPS hız alıyorum. Haklısınız. Her türlü deneyeceğim. Sonuçları paylaşacağım bu hafta içi. Ayrıca ev yeni tesisatta bir sıkıntı olacağını düşünmem.

10 MBPS down, 0.6 MBPS upload.
Millenicom 1 ayda vdsl getirdi telekom suan tip-23 3 adet kutu konuldu. Evimden 27 mt oteye atabildigin heryere mail at abi anne babadan ara hepsini yaparlar yaklasik gunde 5 tane siteden talep actim 10 kere aradim umitonal a atmadığım mail kalmadı ama geldi sonunda

sundukları hizmet fiyatı aşırı yüksek bende tt kullanıyorum değerlerim iyi olmasa asla kullanmazdım

80mbps altyapım var hat değerlerim 45 mbps falan destekler yazıyor
24mbps paketini kullanıyorum
aklında bulunsun
değerler bu şekilde
Alıntıyı görüntüle
Çok fazla hat zayıflaması var sende, bina içi kablolarda sorun olabilir. Şimdilik 24Mbps hız kullandığın için sorun olmaz ama daha üst paketlere geçmek istersen bina içi kabloları yenileyin derim.

Benim hat zayıflamam az. Yani 20 DB altı iyi diye biliyorum. Sebebi şu saha dolabının yakın olması mı ?

Hocam ne diyorsunuz siz ? :D vallahi bişi anlayamadım. ADSL hat değerine bakıp VDSL yorum yapıyorsunuz.

O işin içinde olduğum için olabilir mi ?

İç tesisat ve modemde sorun yok ise o değerlerde 16 bile alamazsınız.
Kimsenin ümidini kırmak istemem

Müşteri hizmetleri verebiliriz diyor. En iyisi bekleyip sonuçları paylaşmam. Tabii sizin işinize saygım var.

Versinler bakalım yaşadığınız durumu paylaşırsanız sevinirim

Teşekkürler İyi geceler

Tabii ki paylaşacağım. Etiketlerim.
İyi geceler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca modem kaynaklı nasıl bir sorun olabilir ? Değiştirip hat değerlerini atsam ?

Doğru ADSL değerler ancak Hatta zayıflık var Dikkat ederseniz Yani ADSL hatta değer iyi değil iken VDSL nasıl çalışacak ?

Doğru ADSL değerler ancak Hatta zayıflık var Dikkat ederseniz Yani ADSL hatta değer iyi değil iken VDSL nasıl çalışacak ?
İyi hoş diyorsun da modemim VDSL değil paketim VDSL değil. Zaten bütün ADSL modemlerde hat değerleri böyledir. 16 12 14 20 22 vs hat değerleri olan ama VDSL geçen arkadaşlarım var. Anlamadım ben.

Geri