Evrim Tam Olarak Nedir?

Saygısızlık ettiysem kusura bakma. Gözlem ve deneyle kanıtlanamayan bir şey de bana mantıksız geliyor. Mesela ruh da öyle.
Yani eğer bir düşünce sistemimiz var ve aklımız var .
Bence bu bir gen değil.
Eğer olsaydı her türlü bir maymunda da görürdük irade ve mantığı.
Merak ettim de dininiz nedir veya inandığınız felsefi sistem ?
Eğer haddimi aştıysam kusura bakma.

Yani eğer bir düşünce sistemimiz var ve aklımız var .
Bence bu bir gen değil.
Merak ettim de dininiz nedir?
Eğer haddimi aştıysam kusura bakma.
Kimlikte Müslümanım ama her şey çok mantıksız geliyor ve dinler sadece kültürel bir olguymus gibi geliyor bana. İslam'ı diğer dinlerden özel kılan bir şey göremiyorum. Hep aynı şeyler. Her din ölümden sonra yaşam vaadeder falan filan. Deney ve gözlemle bir şey kanitlanmayinca orta da veri de olmuyor ve inanmakta istemiyorum.

Kimlikte Müslümanım ama her şey çok mantıksız geliyor ve dinler sadece kültürel bir olguymus gibi geliyor bana. İslam'ı diğer dinlerden özel kılan bir şey göremiyorum. Hep aynı şeyler. Her din ölümden sonra yaşam vaadeder falan filan. Deney ve gözlemle bir şey kanitlanmayinca orta da veri de olmuyor.
Bunun sebebi felsefi bir sistem olmasıdır dinin.
Kültürel , Olağanüstü ve bir çok bilginin oluşturduğu bir ağ sistemi aslında din.
Tavsiyem tüm kitaplardaki tüm bilgileri okuyun ve diğer araştırmaları okuyun . Sonrasında değerlendirin .

Bunun sebebi felsefi bir sistem olmasıdır dinin.
Kültürel , Olağanüstü ve bir çok bilginin oluşturduğu bir ağ sistemi aslında din.
Tavsiyem tüm kitaplardaki tüm bilgileri okuyun ve diğer araştırmaları okuyun . Sonrasında değerlendirin .
Bunu denedim. Kitaplar okudukça ve araştırdıkça daha da çok uzaklaşıyorum. Böyle bir şey mümkün olabilir ya diyorum. Bir ara hiç araştırmamaya karar verdim ama böyle de olmuyor. İnsanın bilgilenmesi lazım. Şimdi de Gazali'nin Nedensellik kitabını okuyacam ve tanrının varlığıyla ilgili ontolojik ve kozmolojik kanıtları derinlemesine arastiricam. Düşünürleri daha fazla arastiricam. Teşekkür ederim dostum tavsiyen için. Sen de aynı şekilde karşıt olduğun fikirleri araştır.

Bunu denedim. Kitaplar okudukça ve araştırdıkça daha da çok uzaklaşıyorum. Böyle bir şey mümkün olabilir ya diyorum. Bir ara hiç araştırmamaya karar verdim ama böyle de olmuyor. İnsanın bilgilenmesi lazım. Şimdi de Gazali'nin Nedensellik kitabını okuyacam ve tanrının varlığıyla ilgili ontolojik ve kozmolojik kanıtları derinlemesine arastiricam. Düşünürleri daha fazla arastiricam. Teşekkür ederim dostum tavsiyen için. Sen de aynı şekilde karşıt olduğun fikirleri araştır.
Aslında bunu ara ara bakıyorum.
Arada sırada ilgimi çektiyse bakıyorum ama bakıyorum sonuçta.
Benim fikrim buydu ve fikrime saygı duyduğun için teşekkür ederim bir kusurum varsa kızgın atarak ifade edebilirsin.

Maymunların da iradesi, mantığı var tabii ki. Neredeyse her hayvan düşünüyor, mantığını kullanıyor. Olmasa nasıl yaşamını sürdürecek? Evet tabii ki bir insan kadar düşünme kabiliyeti yok fakat hayvanlara mantığı yok, düşünemiyorlar gibi söylemler yanlış. Evrim sürecinde insanların düşünme gibi kabiliyetleri daha çok gelişmiştir.

Son düzenleme:
Maymunların da iradesi, mantığı var tabii ki. Neredeyse her hayvan düşünüyor, mantığını kullanıyor. Olmasa nasıl yaşamını sürdürecek? Evet tabii ki bir insan kadar düşünme kabiliyeti yok fakat hayvanlara mantığı yok, düşünemiyorlar gibi söylemler yanlış. Evrim sürecinde insanların düşünme gibi kabiliyetleri daha çok gelişmiştir.
Öyle açıdan değil yoksa o iç güdü mesela insan acıktığı zaman direkt yemek yemiyor ama maymun acıktığı zaman yemek yer direkt .
Anlatmak istediğim bunun gibi bir şey.

Bana biri şunu açıklasın.

Yeryüzüne onları sarsmasın diye sağlam dağlar yerleştirdik; kolayca yollarını bulabilsinler diye orada vadiler, yollar açtık.
(Enbiya suresi 31. Ayet)

Burada yeryüzünü sarmasın diye dağlar yerleştirdik denilmiş. Yani bu depremleri ve zelzeleleri engellemek için yaratılmış. Ancak dağların olduğu yerde felaket zelzeleler olur depremler olur, dağlar fay geçişlerinin bulunduğu yerde olur. Bunu açıklayın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet cevap veremeyeceğinizi biliyordum.
alskdlkakşd bro celal şengörün bu iddiası yalanlanmasına rağmen hala konuşuyormusun

Saygısızlık ettiysem kusura bakma. Gözlem ve deneyle kanıtlanamayan bir şey de bana mantıksız geliyor. Mesela ruh da öyle.
şu gözle görülemeyen şey argümanı aşırı saçma napıcaksın tanrı kendini göstersin labaratuarda test mi etcen?mantık kullan yok o bilimsel değil yok bu test edilemez

alskdlkakşd bro celal şengörün bu iddiası yalanlanmasına rağmen hala konuşuyormusun

şu gözle görülemeyen şey argümanı aşırı saçma napıcaksın tanrı kendini göstersin labaratuarda test mi etcen?mantık kullan yok o bilimsel değil yok bu test edilemez
İnançlara saygı duy!

Forumun ilk kuralı.
1- Dinlere veya farklı inançlara saygısızlık
...
YASAKTIR!

İnançlara saygı duy!

Forumun ilk kuralı.
...
YASAKTIR!
Dostum o arkadaşı fazla kale alma. Ben hiç takmıyorum. Forumda ki trollerden biri. Kaynak sunmak yerine böyle dalga geçmeye çalışıyor kendince.

• Beğen
Reaksiyonlar: erny
İnançlara saygı duy!

Forumun ilk kuralı.
...
YASAKTIR!
ya inanç ne alaka kardeşim

Dostum o arkadaşı fazla kale alma. Ben hiç takmıyorum. Forumda ki trollerden biri. Kaynak sunmak yerine böyle dalga geçmeye çalışıyor kendince.
kaynak sunduğun falan yok dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,663
Üyeler
189,897
Son üye
Gencecix
Geri