Evrim Tam Olarak Nedir?

Boş konuşacağına random falan atacağına kaynak paylaş, bir şey paylaş çocuk. Yaşına uygun davranmiyorsun ne yazık ki. Böyle çok ciddiye alınacak biri değilsin.
bir tane kaynak atmadın neyin kaynağını atayım neyden bahsediyorsun kendi fikirlerimi paylaşıyorum kaynak benim

Canlıların evrim sürecine uğrayıp gelişmesi ve farklı türlerin ortaya çıkması, bu arada ortak ata Dinlere ters değildir.

iyi tamam da sizin attığınız makaledeki evrim diğer hayvanların evrimleşmesini anlatıyor evrim teorisi dediğimiz şey ise insanların başka hayvanlardan geldiğini savunur ve bu da çoğu dine aykırıdır saygımdan siz diye hitap ediyorum ayrıca evrim teorisi ile ilgili birkaç makale okudum ve dediğiniz gibi bu tarz şeylerin youtubeden izlenmesine ben de karşıyım
Dine aykırı olan bir şey yanlış bilgi değildir. Dinler bir doğa kanunu reddediyor basitçe. Evrime inanmayan adam biyolojinin %70'ini falan çöpe atmış oluyor.

Dine aykırı olan bir şey yanlış bilgi değildir. Dinler bir doğa kanunu reddediyor basitçe. Evrime inanmayan adam biyolojinin %70'ini falan çöpe atmış oluyor.
Evrim ile İslam çelişmez, alakası yok zaten

İslam yaratılıştır. İslam'a göre ilk insanı Allah yaratmıştır. Evrimde böyle bir şey söz konusu değildir. Evrimde yaratılış vs. gibi şeyler yoktur.
İslam'da Adem ilk insan değildir, ilk bilinçli ve vahiyli insandır, buna kanıt Ali İmran 33 ve Bakara 33 Ayetleri eğer bunlar tatmin etmezse Tevrat'ın Adem oğulları kıssası , Enis Doko'nun Çoğul Ata tezi ve İbni Haldunun Çift yaratılış tezine bakabilirsiniz

@DarthVader

İslam'da Adem ilk insan değildir, ilk bilinçli ve vahiyli insandır, buna kanıt Ali İmran 33 ve Bakara 33 Ayetleri eğer bunlar tatmin etmezse Tevrat'ın Adem oğulları kıssası , Enis Doko'nun Çoğul Ata tezi ve İbni Haldunun Çift yaratılış tezine bakabilirsiniz

@DarthVader
1630758569196.png

Bu ilk'sen değil toprakdan onun yaratıldığını anlatıyor bilhakis dediğim ayetlerde tamamlar bunu zaten Adem birey Evrim bireyle alakalı değil istisnalar kaideyi bozmaz
Kuranda topraktan yazıyor. Allah yalan mı söylüyor? İlk akıllı canlı topraktan neden yaratıldı zaten Homininae'lerden gelen bir insan türü var. Bu tür milyonlar sonra evrimleşip insan olacakken neden topraktan yaratma gereği duyuyor ki?

Kuranda topraktan yazıyor. Allah yalan mı söylüyor? İlk akıllı canlı topraktan neden yaratıldı zaten Homininae'lerden gelen bir insan türü var. Bu tür milyonlar sonra evrimleşip insan olacakken neden topraktan yaratma gereği duyuyor ki?
Ayrı türler olduğunu düşün Adem seçildi ve tekrar yaratıldı
Şu videolara bak bi :

Dostlar evrim kanundur inanç değil ve bilimsel kabul gören bir şeydir eğer siz evrimi din ile ters düşüyor derseniz dininizin sadece inanç hiçbir tekniksel ve bilimsel bir yargıya varmadıgini kendiniz kanıtlarsiniz

İslam dini derine inicilince evrim ile doğru orantılıdır kendi fikrimdir

Geri