Lise 2 ye gidiyorum sizce üniversite okumalı mıyım ?

yakar41

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
625
Yks sınavından çok korkuyorum adı söylendiğinde strese giriyorum elim ayağım titriyor bundan dolayı üniversite okuma konusunda kararsızım mezun abilerim , ablalarım varsa sizce gitmeli miyim üniversiteye işsiz kalma durumum lise mezunu olup mu daha yüksek yoksa üniversite mezunu olup mu ?

İşsiz kalma durumun olacağın mesleğe göre değişir. Ayrıca eğer çok çalışırsan iyi bir üniversiteye gitme şansın da artar. Bu durum hakkında ailene danışıp bir psikolağa da gidebilirsin onlar sana yardımcı olur

Yks sınavından çok korkuyorum adı söylendiğinde strese giriyorum elim ayağım titriyor bundan dolayı üniversite okuma konusunda kararsızım mezun abilerim , ablalarım varsa sizce gitmeli miyim üniversiteye işsiz kalma durumum lise mezunu olup mu daha yüksek yoksa üniversite mezunu olup mu ?
Ben mezunum 1hafta sonra sınava tekrar giricem. Ve yine de kesin üniye gideceğim kafasında değilim ama benim iki türlü içinde planım var.
Maalesef üni okumadan pek bir şansın yok üni okusan en azından elinde belge olur biryere girerken kolaylık sağlar.
Üni okumaya kesin gözüyle bakmabı öneririm ben şahsen sana

İşsiz kalma durumun olacağın mesleğe göre değişir. Ayrıca eğer çok çalışırsan iyi bir üniversiteye gitme şansın da artar. Bu durum hakkında ailene danışıp bir psikolağa da gidebilirsin onlar sana yardımcı olur
psikoloğa gittim sadece ilaç verdi ben lise mezunu olup herhangi bir işte çalışamaz mıyım veya meslek öğrenebilir miyim 18 yaşında aileme yük olmadan kendi ayaklarımın üzerinde duramaz mıyım lise mezunu olup

instada tt bende görüyorum işte okursanız işsiz kalırsınız falan diyorlar ama onlar bana göre hayvan gibi ders çalışıyorlar birde çalışırsan kolay kolay boşta kalmazsın , ülkede tonla niteliksiz üni var önemli olan nitelikli bir üniden mezun olmak bence bunun içinden çalışmak şart

Tıp harici gitmek mantıksız bence onun yerine liseden sonra direkt mesleğe gir daha fazla para kazanırsın ve erken emekli olabilirsin bence okumamak daha iyi (tıp hedefin varsa bilemem) hem gelirin daha çok olur hem de hayata erken atılıp erken evlenebilirsin (sana kalmış) ya da bekar hayatı sürüp gezip tozabilirsin

Tıp harici gitmek mantıksız bence onun yerine liseden sonra direkt mesleğe gir daha fazla para kazanırsın ve erken emekli olabilirsin bence okumamak daha iyi (tıp hedefin varsa bilemem) hem gelirin daha çok olur hem de hayata erken atılıp erken evlenebilirsin (sana kalmış) ya da bekar hayatı sürüp gezip tozabilirsin
Hangi çağdasın ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birsürü iyi meslek var oku çalış kendini geliştir para kazan mantık bu tıp olmozso olmoz .

Bir yerde işe girmek için üniversite diploması yeterli gelmeyebilir.
Üniversiyete sadece diploma almak, ortam için veya sadece askerlik kısalsın (eskidendi) diye gidiyorsan elinde sadece diploman olur.
Kendine katma değer katacağını düşünüyorsan, yapacaksan git.

Öte yandan lise mezunu olup askeri kariye (Jandarma, Polislik, Astsubaylık vs.) deneyebilirsin.
Tabii bu saydıklarımın kılavuzlarını okumalısın.

Üniversite okumadan da para kazanmak mümkün.
Başarılar.

Üniversite okumamak için elinde garanti bir mesleğin olması lazım yaoabildiğin bir iş olması lazım yoksa kesinlikle okuman gerek diye düşünüyorum

Tıp harici ne alaka :D O kadar meslek var kendini geliştirirsen her türlü kazanırsın.

Ben mezunum 1hafta sonra sınava tekrar giricem. Ve yine de kesin üniye gideceğim kafasında değilim ama benim iki türlü içinde planım var.
Maalesef üni okumadan pek bir şansın yok üni okusan en azından elinde belge olur biryere girerken kolaylık sağlar.
Üni okumaya kesin gözüyle bakmabı öneririm ben şahsen sana
geçen sene kaç k girdin tyt ayt

geçen sene kaç k girdin tyt ayt
Benim hedefim yoktu bu sene de daha iyi yapmak için değil başka özel sebeplerden mezuna kaldım.
tyt 800k ayt 500k bu sene daha da kötü yapabilirim ama hedefim olmadığından pek takmıyorum

Tıp harici ne alaka :D O kadar meslek var kendini geliştirirsen her türlü kazanırsın.
Tamam işte kanka onu diyom tıp için üni gidilir onun harici kendini meslekte geliştirirsin ama tıpta kendini geliştirme şansın düşük

• Üzgün
Reaksiyonlar: erny
Geri