Programlama

Reaksiyon skoru
0
Programlamaya başlamak istiyorum hangi dilden başlamayılım
Şuanda C# temel bilgilerini biliyorum

Başlamaktan ziyade sen ne yapmak istiyorsun ona göre yönlendirmek daha mantıklı olacaktır. Eğer sen WEB tabanlı bir uygulama yapmak istiyorsan HTML, Javascript ve CSS öğrenmeni tavsiye ederim.Bunun üzerine ASP.NET koyduğun zaman gerçek bir WEB tasarımcısı olursun. Mobil bir uygulama geliştirmek istiyorsan Flutter öneririm. Ben aktif olarak Flutter üzerinde çalışıyorum ve şuan çalıştığım şirket üzerinden yapmış olduğum bir adet mobil aplikasyon uygulaması var. Flutter güzel bir dil daha yeni ama ileride iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Eğer güncellik istiyorsan Pyhton ile devam edebilirsin hem karmaşık bir değil. Robotik bir kodlama tarzı istiyorsan Arduino öneririm bunun için C dilini bilmek yeterlidir.

Başlamaktan ziyade sen ne yapmak istiyorsun ona göre yönlendirmek daha mantıklı olacaktır. Eğer sen WEB tabanlı bir uygulama yapmak istiyorsan HTML, Javascript ve CSS öğrenmeni tavsiye ederim.Bunun üzerine ASP.NET koyduğun zaman gerçek bir WEB tasarımcısı olursun. Mobil bir uygulama geliştirmek istiyorsan Flutter öneririm. Ben aktif olarak Flutter üzerinde çalışıyorum ve şuan çalıştığım şirket üzerinden yapmış olduğum bir adet mobil aplikasyon uygulaması var. Flutter güzel bir dil daha yeni ama ileride iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Eğer güncellik istiyorsan Pyhton ile devam edebilirsin hem karmaşık bir değil. Robotik bir kodlama tarzı istiyorsan Arduino öneririm bunun için C dilini bilmek yeterlidir.

Tâbi bunların en en en başında olması gereken, FlowChart gibi temel Algoritma bilgisi.

Tâbi bunların en en en başında olması gereken, FlowChart gibi temel Algoritma bilgisi.
Bunun en başında olması gereken şey matematik bilgisi. Ortaya bir problem konuluyorsa ve bunu çözebiliyorsa o zaman iş yapabilir. Eğer bunlar yok ise HTML, CSS, Javascript işini görecektir.

Bunun en başında olması gereken şey matematik bilgisi. Ortaya bir problem konuluyorsa ve bunu çözebiliyorsa o zaman iş yapabilir. Eğer bunlar yok ise HTML, CSS, Javascript işini görecektir.

Ortaokul'dan beri kafamdan toplamayı bile zor yaparım ancak gayet türkiye'ye göre iyi yerlerde çalışıyorum. Matematik'den çok hayal gücü ön planda bana göre. her dilin başı algoritma ve syntax. html gibi betik diller için dediğin gibi hiçbirine ihtiyac yok ezberle geç.

Zamanında bende başlarken araştırmıştım başlangıç olarak bana Python'u önerdiler en kolayı oymuş Udemy'de 0 dan sana öğretiyor önceden pek bir şey bilmene ihtiyacın yok.
VirteN'in de dediği gibi ne yapmak istiyorsan o dili öğren.

c# ile başlamak biraz zorlar gibi bence bi önce python'u tam öğren daha sonrasında html css ile bunları birleştirip güzel bir site ortaya çıkart sonra c veya c++ daha sonrasında c# yap

Web tasarım bence saçma bir olay ya aynı şeyi free templateler ile senin 5-6 saatlik emeğini 5-6 dakikada aynısı yapıyor
Arduino yu bende öneririm hatta py ile INO'yu da öğreniyorum INO'yu öğrenip tek başına fuarlara katılabilirsin

Web tasarım bence saçma bir olay ya aynı şeyi free templateler ile senin 5-6 saatlik emeğini 5-6 dakikada aynısı yapıyor
Arduino yu bende öneririm hatta py ile INO'yu da öğreniyorum INO'yu öğrenip tek başına fuarlara katılabilirsin
Hazır temalardan aldığın kodlar ile yapabilirsin ama değiştirmen gereken veya işine yaramayacak bir yeri çıkarmak istersen orada senin o dili bilmen gerekir.Tabii buda daha çok WEB uzmanlığına kayıyor. Zaten WEB tasarımı yaparken kimse 0 dan başlamıyor hazır kaynaklardan alıp kendine göre kodları değiştiriyor.

Amatörce bir cevap olabilir ancak, 1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Önce düz C görmeye başladık, bir kısmını öğrendik ve şuan veri yapıları dersi alıyoruz yani bilgileri dosyalara kaydederek daha sonra kullanıma hazır hale getirip sonra da ihtiyacımız olduğunda dosyadan okuyoruz vs.
(Bu arada 1. sınıf yazılım mühendisliği arkadaşlarım javaya geçtiler C'nin bir kısmını beraber gördükten sonra.)

Sana kişisel önerim önce C dilinde basit uygulamalarla hem kendini geliştir hem de programların nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi ol. Ama bunu yaparken bol bol sıkılıp vazgeçmek isteyeceğini sana şimdiden söyleyeyim. Eğer gerçekten bir şeyler üretmek istiyorsan sıkı dur!

Geri