2. EL EKRAN KARTI SEÇİMİ (ANKET)

SİZCE HANGİSİ ?

• Oy kullanan toplam üye
    46

Finifuqal

80+
Reaksiyon skoru
73
Aslında RX 570 güncellik vs den dolayı çok önerilse de kendi şehrimde bu iki kartı buldum elden alıp test etmek daha güvenilir geliyor RX 570 ün tek fanlıları 2000 den aşağı değilken bulduğum çift fanlı modelin 1700 tl ve uzak mesafe de olması param güvende seçeneğinin olmaması biraz huylandırmıştı beni seçeneklerim arasından o yüzden kaldırdım hiçbir yerde bulamadım da 2000 ve altı çift fanlı bir modelini şimdi bu ikili arasında 1060 daha yeni kart olduğu için daha iyi olduğunu söyleyenler var fakat render da cuda değerinin önemli olduğunu söylüyolar ve aralarında ciddi bir cuda farkı var

GTX 970 cuda değeri 1664 iken GTX 1060 cuda değeri 1152 daha yeni olduğu için daha iyi olduğunu söyleyenler bunları oyun performansı için mi söylüyorlar ? çünkü amacım oyun oynamak değil cuda dışında en önemli faktörlerden biri render performansında vram miş gtx 970 4 gb gözükse de kronik vram sorunu varmış 3.5 gb dan sonra kullanımı çok yavaşlıyormuş bazı forumlarda çok bir fark olmucağını söylemişler tüm bunlara baktığımda karar vermekte zorlanıyorum iki satıcıyla da mesajlaştım GTX 970 son fiyat 1900 TL yapabilirim dedi GTX 1060 ise son fiyat 1800 TL 970 olan modeli zorlarsam 1800 e de düşürüp fiyatları da eşitleyebilirim şuanlık sadece 100 tl oynuyor arada

3gb ekran kartları bu devirde yetersiz geliyor

Aslında RX 570 güncellik vs den dolayı çok önerilse de kendi şehrimde bu iki kartı buldum elden alıp test etmek daha güvenilir geliyor RX 570 ün tek fanlıları 2000 den aşağı değilken bulduğum çift fanlı modelin 1700 TL ve uzak mesafe de olması param güvende seçeneğinin olmaması biraz huylandırmıştı beni seçeneklerim arasından o yüzden kaldırdım hiçbir yerde bulamadım da 2000 ve altı çift fanlı bir modelini şimdi bu ikili arasında 1060 daha yeni kart olduğu için daha iyi olduğunu söyleyenler var fakat render da cuda değerinin önemli olduğunu söylüyolar ve aralarında ciddi bir cuda farkı var

GTX 970 cuda değeri 1664 iken GTX 1060 cuda değeri 1152 daha yeni olduğu için daha iyi olduğunu söyleyenler bunları oyun performansı için mi söylüyorlar ? çünkü amacım oyun oynamak değil cuda dışında en önemli faktörlerden biri render performansında vram miş gtx 970 4 gb gözükse de kronik vram sorunu varmış 3.5 gb dan sonra kullanımı çok yavaşlıyormuş bazı forumlarda çok bir fark olmucağını söylemişler tüm bunlara baktığımda karar vermekte zorlanıyorum iki satıcıyla da mesajlaştım GTX 970 son fiyat 1900 TL yapabilirim dedi GTX 1060 ise son fiyat 1800 TL 970 olan modeli zorlarsam 1800 e de düşürüp fiyatları da eşitleyebilirim şuanlık sadece 100 TL oynuyor arada
Ben şu ana kadar bir kere param guvende ile aldim o da ga h55 s2v anakartti ama bozuk çıktı sadece 1333mhz ramlerle çalıştı aliexpressten işlemci aldim bozuk çıktı maalesef zaman gectiginden iade imkanim olmadi onun disinda her seyi psu haric havale ile aldim sorun yasamadim su ana kadar onemli olan saticinin guvenilir olduğunu anlamak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3gb ekran kartları bu devirde yetersiz geliyor
2 kullanan bne 😩

Ben şu ana kadar bir kere param guvende ile aldim o da ga h55 s2v anakartti ama bozuk çıktı sadece 1333mhz ramlerle çalıştı aliexpressten işlemci aldim bozuk çıktı maalesef zaman gectiginden iade imkanim olmadi onun disinda her seyi psu haric havale ile aldim sorun yasamadim su ana kadar onemli olan saticinin guvenilir olduğunu anlamak

2 kullanan bne 😩
Ben o yuzden ayni sehirde secmeye calisiyorum yuzyuze goruselim test edelim islemci de buldum 3600 garanti faturasi var 4 ay once alinmis arkadas 5900x aldigi icin kenarda fazlalik duruyor ikisini birden bu hafta aradan cikartip sistemi kurmak istiyorum adamdab prime95 testi istedim kasadaki islemciyi tak cikar yaptirma bana hocam garantisi herseyi tam dedi bunun uzerine almadan once tanidik serviste prime95 testine (1 saat) sokturmayi teklif etmeyi dusunuyorum fiyati pazarlikla 1200 tl ye cekmistim bu hafta geri donus yapicam hocam dedim sehir disindayim diye haber bekliyor benden forumda test yaptirmadan alanlar da olmus islemciyi almadan once elinize alip pinleri kontrol edin sivi sogutmayla kullandiysa fanin takilacagi plastik ayaklar var onlari koymayi unuttuysa onlari isteyin kontrol edin deniyordu bu plastik ayaklar stok sogutucu icin mi gecerli farkli sogutucuda kullanirken gerek olmucak mi o kismi pek anlamadim ben id cooling xt ile kullancam

1060 3gb yetmeyebilir ama 970'ten iyidir
Oyun icin mi gecerli solediginiz sey ? Benim amacim gpu render almak ve 970 cuda sayisi 1600 lerdeyken 1060 ise 1100 lerde

Oyun icin mi gecerli solediginiz sey ? Benim amacim gpu render almak ve 970 cuda sayisi 1600 lerdeyken 1060 ise 1100 lerde
Cevabı kendi kendine vermişsin, kullanım amacına göre seçmen lazım.

bazıları 3 gb yetersiz alınmaz diyorda aga ilk önce Gtx 970 Sıkıntılı bir kart ve ekstra olarak kendisi 4 gb değil 3.5 3 gb gibi bir şey ve aşırı pahalı gtx 1060 al rahatına bak.

bazıları 3 gb yetersiz alınmaz diyorda aga ilk önce Gtx 970 Sıkıntılı bir kart ve ekstra olarak kendisi 4 gb değil 3.5 3 gb gibi bir şey ve aşırı pahalı gtx 1060 al rahatına bak.
Biliyorum bunu ama fiyatlari ayni ikinci elde buldugum 100 tl oynuyo max

Cevabı kendi kendine vermişsin, kullanım amacına göre seçmen lazım.
Rx 570 vardı bu fiyatlarda sirf farkli sehirde uza k diye eledigim site üzerinde cuda yapisi olmamasina ragmen 970 ile kiyaslamada cuda degeri 2000 küsür gözüküyodu amd yapisi ile nvidia yapisi deger olarak esitler mi ? Muhtemrlen amd deki degeri 2000 küsürdü sitede cuda diye gösterdigi deger esit olarak düsünürsek rx 570 gpu renderda da daha iyi o halde bunla alakali ne arastirma konusu ne de test bulamadim bir de kafama takilan bisi daha var rx 470 ler neden 570 den pahali 2500 den asagi yok rx 570 daha iyi degil mi 470 den ?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,277
Üyeler
188,395
Son üye
xelllion111
Geri