Evrime İnanıyor musunuz? Neden?

Bura.K

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
4,365
Evrime inanıyor musunuz?

İnanıyorsanız neden inanıyorsunuz? Kanıtınız var mı?
İnanmıyorsanız neden inanmıyorsunuz? Gerekli kanıtınız var mı?

Konuya saçma sapan cevaplar vermeye gelmeyin. Konunun amacı tartışmaktır.
Dini görüşlere saygı ve seviyeli olarak tartışalım.

Ben Evrime inanan bir şahısım. Evrime inanan her kesim Ateist değildir. Bilim adamların %98'i Evrimi kabul ediyor ancak %47-53 gibi bir oranı Tanrıya inanıyor/dini görüşü var.
Evrime karşı kanıtlarımı aşağıda bulabilirsiniz:

Not: Hepsini aynı kaynaktan paylaşma sebebim kaynak kanıtlanmış bilimsel şeylerin kanıtlarıyla ve alıntıladığı yer gibi her şeyi ile bize ulaştırıyor olması. Yani "yalan bilgi" diyemezsiniz. Diyenler tartışmaya bile girmesinler.

Tartışıldı :blobdance: :blobdance:

Tartışıldı :blobdance: :blobdance:
Biliyorum. Ben sadece kanıt gibi şeyler istedim. Kanıtlanmış yorumlar vesaire. Yani tam tartışma :).

tartışmaya çalışıldı olmadı uzatmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum ;)
Uzatmıyorum, sadece merak ettim. Forumda sallayanı çok görüyorum. Neye dayanarak salladıklarını çok merak ediyorum. Kapatılan veya eskimiş konulardan ziyade yeni açılmış taze ve tam tartışmalı bir konu daha iyi olur :)

Evrime inanıyor musunuz?

İnanıyorsanız neden inanıyorsunuz? Kanıtınız var mı?
İnanmıyorsanız neden inanmıyorsunuz? Gerekli kanıtınız var mı?

Ben Evrime inanan bir şahısım. Evrime inanan her kesim Ateist değildir. Bilim adamların %98'i Evrimi kabul ediyor ancak %47-53 gibi bir oranı Tanrıya inanıyor/dini görüşü var.
Evrime karşı kanıtlarımı aşağıda bulabilirsiniz:

Not: Hepsini aynı kaynaktan paylaşma sebebim kaynak kanıtlanmış bilimsel şeylerin kanıtlarıyla ve alıntıladığı yer gibi her şeyi ile bize ulaştırıyor olması. Yani "yalan bilgi" diyemezsiniz. Diyenler tartışmaya bile girmesinler.
Kanıt olarak diyemem ancak sana çay kaşığı görebilme demem merak etme sadsdasdasdas.
Evrim gözümde insan ve maymun ilişkisinde çarpışır.
İnsan maymundan gelmiştir deniliyor eğer biz maymundan geldiysek bizim nasıl bir aklımız varken onların yok?
Ben buradna çıktım akıl ise ruhanidir ruhani şeyler ise bir güç tarafından verilir gözle görülemez eklenemez çıkarılamaz.
Eğer maymun da akıl sahibi olsaydı bir şey diyemem ama eğer bir canlı kimden evrimleşirse evrimleşsin akıl sahibi olamaz ne kadar değişirse değişsin. bu yüzden inanmıyorum.

Kanıt olarak diyemem ancak sana çay kaşığı görebilme demem merak etme sadsdasdasdas.
Evrim gözümde insan ve maymun ilişkisinde çarpışır.
İnsan maymundan gelmiştir deniliyor eğer biz maymundan geldiysek bizim nasıl bir aklımız varken onların yok?
Ben buradna çıktım akıl ise ruhanidir ruhani şeyler ise bir güç tarafından verilir gözle görülemez eklenemez çıkarılamaz.
Eğer maymun da akıl sahibi olsaydı bir şey diyemem ama eğer bir canlı kimden evrimleşirse evrimleşsin akıl sahibi olamaz ne kadar değişirse değişsin. bu yüzden inanmıyorum.
Kanıtlarım da bu cevaba karşın bir makale ve video paylaşmıştım.
Kanıt: 2 ve 3. Video.
Makale olarak 4. Makaleyi oku :).

Kanıtlarım da bu cevaba karşın bir makale ve video paylaşmıştım.
Kanıt: 2 ve 3. Video.
Makale olarak 4. Makaleyi oku :).
Hocam okuyamayacağım özür dilerim ama bunu çürütemem.
Bu düşüncedir ve çürütemem veya inanamam ama saygım sonsuz bir ara hatırlarsam bakarım özür ignede.

Hocam okuyamayacağım özür dilerim ama bunu çürütemem.
Bu düşüncedir ve çürütemem veya inanamam ama saygım sonsuz bir ara hatırlarsam bakarım özür ignede.
Ben dinden etmiyorum zaten. Evrime inanan bir Müslümanım :D. Sıknıtı yok. Çürütseniz zaten Nobel ödülü+Dünya bilim adamları 1. Sıralamada isminiz+ 100 Milyon Dolar alırsınız :D.

Ben dinden etmiyorum zaten. Evrime inanan bir Müslümanım :D. Sıknıtı yok. Çürütseniz zaten Nobel ödülü+Dünya bilim adamları 1. Sıralamada isminiz+ 100 Milyon Dolar alırsınız :D.
RTX 3090 PC yeter ama bu ikisine inananmazsınız mantıken en zıt ikilidir evrim ile islam çelişir kısacana imaknsız islamda buna inanmak he dine fazla inanmıyorsan ve sadece dinin olarak ise olabilir.
Ama internette görüyorum 8 yaşında 18 yaşındaki adam darwini çürütüyor ne ile çay kaşığı buna da gülüyorum tamam ben de darwine katılmam da benim gibi mantıklı şeyler söylesin ama yok çay kaşığı var görebilirsen bu düşünce batmıştır garipler ya savunmaları düzgün olanlara değil lafım ama.

Ben maymuna benzeyen çok insan gördüm.

Ben inanıyorum işte kanıt o.O2
1628599051179.png

RTX 3090 PC yeter ama bu ikisine inananmazsınız mantıken en zıt ikilidir evrim ile islam çelişir kısacana imaknsız islamda buna inanmak he dine fazla inanmıyorsan ve sadece dinin olarak ise olabilir.
Ama internette görüyorum 8 yaşında 18 yaşındaki adam darwini çürütüyor ne ile çay kaşığı buna da gülüyorum tamam ben de darwine katılmam da benim gibi mantıklı şeyler söylesin ama yok çay kaşığı var görebilirsen bu düşünce batmıştır garipler ya savunmaları düzgün olanlara değil lafım ama.
İslam ile Evrim çelişir ancak inanmak isteyen yine inanır. Şu an biraz araftayım :D.

Geri