R5 3600 - 4.0GHZ 0.925 Volt ?

Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar geçenlerde Assassin's Creed Unity oynarken birden bire pc kapandı işlemcim 100 dereceyi geçtiği için kapanmış.
Araştırdım ve çözümün voltaj düşürmek olduğunu öğrendim. Ryzen Master uygulaması ile manuel ayarlama yaptım şu şekilde ;
(AMD Ryzen 5 3600)

CPU Clock Speed : 4.000 Mhz
CPU Voltage : 0.9125

Bu değerler ile yine Ryzen Master uygulamasının testinde maximum 71 derece gördü. Bu voltaj değeri ve sıcaklık değeri normal midir ? Testi 10 dakikalık sürede uygulayıp pc'de herhangi bir şey var mı diye test edeceğim.

(Acemiyim aptallığım için kusura kalmayın arkadaşlarıma sorduğumda buraya yazmam gerektiğini söylediler.)

Arkadaşlar geçenlerde Assassin's Creed Unity oynarken birden bire pc kapandı işlemcim 100 dereceyi geçtiği için kapanmış.
Araştırdım ve çözümün voltaj düşürmek olduğunu öğrendim. Ryzen Master uygulaması ile manuel ayarlama yaptım şu şekilde ;
(AMD Ryzen 5 3600)

Bu değerler ile yine Ryzen Master uygulamasının testinde maximum 71 derece gördü. Bu voltaj değeri ve sıcaklık değeri normal midir ? Testi 10 dakikalık sürede uygulayıp pc'de herhangi bir şey var mı diye test edeceğim.

(Acemiyim aptallığım için kusura kalmayın arkadaşlarıma sorduğumda buraya yazmam gerektiğini söylediler.)
İşlemciye Cinebench testi yap. Sistemde kapanma olmazsa büyük ihtimalle sorun yoktur.

Siliconu iyiyse mümkün.

Oyunlarda tam olarak stabilite test edilmez.

Stres testi tarzı bir şey varsa onla test etmenizi öneririm. En azından voltajı da 1.0'a çıkartın.
Bende 3500x var, 4GHz 1.3V çalışıyor..
Buna da şükür :peeposad:

Cinebench testinde max 82 dereceyi gördü ve 3623 puan aldım ne anlama geldiğini bilmiyorum değeleri değiştireyim mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@55superx @alpolojix @Jackson Teller
Bence bir sorun yok. Şimdilik böyle kullanabilirsin. Eğer kullanırken sistemde kapanma vs gibi bir sorun olursa voltajı bir tık yükseltirsin.

Sağolasınız vallahi işlemci yüke ben derde bindim kaç gündür :ROFLMAO:

sendeki iyiymiş. 1.45v altında 4ghz yapınca hata veriyordu :D
Daha önce @keremcnsz24 ile +0.3125 Offset ile 4.1GHz denemiştik. 30dk AIDA sorunsuzdu ama 1.5 saat oyunda zortladı.
O yüzden 4GHz Auto kullanıyorum. 1.3v çalışıyor.

(AMD Ryzen 5 3600)

hocam senin işlemcideki silikonda iyiymiş he

İşlemci stress testinde herhangi bi' sorun çıktı mı?

Geri