20000TL MİNİNG YAPILIR MI MANTIKLI MI?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
6,925
2 adet 3060 alıp veya RX 6700xt gibi letgoda 9k ya 3060ti buldum veya başka kartlar kısacası yapılması mantıklı mı ? Öneri de yaaprsaniz memnun olurum

@RevDeisDou
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 adet 3060 alıp veya RX 6700xt gibi letgoda 9k ya 3060ti buldum veya başka kartlar kısacası yapılması mantıklı mı ? Öneri de yaaprsaniz memnun olurum

@RevDeisDou
Amazon japonyadan vs de alınabilir eğer gonderiokar ise

Şöyle ki 3060 alırsan riser kullanamazsın yani çift slotlu anakart bulman lazım. Öyle her anakartı da alıp kullanamazsın lane olayları var yani slotlara işlemci ve anakart yetecek midir ? diye emin olmamız lazım.

PSU olarak 750w yeterli olabilir 2 tane 3060 için, anakart olarak gigabyte X570 Pro parçalarına göz atabilirsiniz.
AMD'nin 3. nesil en güçlü işlemcilerinden birini seçerek yeterli lane miktarına ulaşabilirsiniz.

3060 TI beraberinde yanlış anlamadıysam 3 kart kullanmaya niyetiniz var.
PCIe 4.0 4x yeterli diyebiliriz,

Bu attığım anakart'da
16x ve 8x olanlar doğrudan
CPU'dan, 4x de anakartun chipsetinden çalışacak.

Ancak ne yazık ki böyle bir sistem muhtemelen bütçenizi aşacaktır.

Şöyle ki 3060 alırsan riser kullanamazsın yani çift slotlu anakart bulman lazım. Öyle her anakartı da alıp kullanamazsın lane olayları var yani slotlara işlemci ve anakart yetecek midir ? diye emin olmamız lazım.

PSU olarak 750w yeterli olabilir 2 tane 3060 için, anakart olarak gigabyte X570 Pro parçalarına göz atabilirsiniz.
AMD'nin 3. nesil en güçlü işlemcilerinden birini seçerek yeterli lane miktarına ulaşabilirsiniz.

3060 TI beraberinde yanlış anlamadıysam 3 kart kullanmaya niyetiniz var.
PCIe 4.0 4x yeterli diyebiliriz,

Bu attığım anakart'da
16x ve 8x olanlar doğrudan
CPU'dan, 4x de anakartun chipsetinden çalışacak.

Ancak ne yazık ki böyle bir sistem muhtemelen bütçenizi aşacaktır.
Bende rtx 3060 ile mining yapıyorum yanına başka bir kart aldiğimda nasıl çalıştırabilirim?

• Beğen
Reaksiyonlar: NMK.
Slot hızlarına bakın, mesela şunun gibi.
Şu an değil ama biraz kazandıktan sonra 3070ti veya 3080 alıp 2 ekran kartıyla büyütmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.

@RevDeisDou

Amazon japonyadan vs de alınabilir eğer gonderiokar ise
LHR olmayan kartlarla yapılır bence. Ama mining biterse zarar edersen onu bilemem 😁

LHR olmayan kartlarla yapılır bence. Ama mining biterse zarar edersen onu bilemem 😁
Mining bitmiyor ?
https://www.epey.com/anakart/msi-b550-a-pro.html mesela bunun gibi mi

Kardeşimin pc de 3 ekran kartı girişli bir anakart var ama muhtemelen 6 8 yıllık bir şey. Bunda çalışır mı?
Youtube'da kaç yıllık anakart ile yapabilenler var. Ancak teknikte slotlar gerekli hızların altında çalışırsa kazım hızı düşer.

Mining bitmiyor ?

Youtube'da kaç yıllık anakart ile yapabilenler var. Ancak teknikte slotlar gerekli hızların altında çalışırsa kazım hızı düşer.
Peki işlemci, ram önemli mi

Peki işlemci, ram önemli mi
İşlemci önemli ancak karttan karta ve kart sayısına göre değişir, ram çok da önemli değil ancak 64 bit sistem daha iyi olur.

İşlemci önemli ancak karttan karta ve kart sayısına göre değişir, ram çok da önemli değil ancak 64 bit sistem daha iyi olur.
Kendi kartımı eski bilgisayara takıp mining yapabilir miyim denemek istiyorum ama sistemde 300w psu var. Yetmez sanırım.

Benim kart 110w kullanıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,650
Üyeler
195,694
Son üye
legessalynx
Geri