fdsşfjklsdşlfksdlş

Karşıyı o konuda teselli etmek yerine konu üzerine soru sorarak farklı cevaplar verebilirsin misal "böyle olsaydı, şöyle yapsaydın olmaz mıydı" gibi gibi.

Kız arkadaşımın başına üst üste son iki haftadır bayağı bir kötü olay geldi dolayısıyla bana dertlerini anlatıyor ben ise ona her derdini anlattığında benim ona benzer cevaplar verdiğimi fark ettim. Sonra baktım ki herhangi biri bana herhangi bir sorununu anlattığında da odun gibi cevaplar veriyorum. Halbuki başkalarına ben kendi derdimi anlattığımda beni çok güzel teselli ediyorlar. Bu yazdıklarımdan sonra beni karşı taraf için üzülmeyen duygusuz bir tip sanacaksınız ama öyle biri değilim üzülürüm hatta önemli bir şey ise tüm gün o olayı düşünürüm ama o kişiye onun için tavsiye verirken konuşmalarımın kendini tekrarladığını veya o kişi bana bir şey anlattığında ona onu tam dinlediğimi hissettirmemiş gibi hissediyorum ve bu durum son bir aydır canımı çok sıkıyor. İçine kapanık bir insan olmamın bunda etkisi nedir? Tavsiyelerinize açığım.
Kendin ol yeter

Ben biri bir şey anlatıyor sonra hmm iyiymiş diyorum devamı yok .d

Bu kadar takma kafayı yersin, şaka bir yana cidden takma yani içinden ne geliyorsa onu yaz geç.

Karşındakini düşünüyorsan ona anlattığı şeylerle alakalı soruşar sor o zaten psikolojik olarka kendini iyiy gisseder karşındakine sen onu dinliyorsun önemsiyorsun hissiyatı vermiş olursun

Örnek diyaloğu fazla özele girmeden yazar mısın arkadaşının sorunlarından bir tanesini?

dsfmkşdksfjksdlf

Son düzenleme:
-Bu gün çok mutluyum
-Korona çıkmış sıra arkadaşımda
-Ve sınavım da çok kötü geçti
+Geçmiş olsun, üzüldüm adına
("-":herhangi biri, "+": ben)
Allah seni ne etmeye? Bu muydu yani? Ben de böyleyim. Hatta daha ileri seviye. Yüzümde ve kelimelerle o duyguyu vermek yerine o duyguyu hissetmem bile. Umrumda olmaz. Sıra arkadaşında korona çıkmışsa ne olmuş? Benim ona cevabım:

-Geçmiş olsun. (Üzüldüm müzüldüm yok. Ölürse üzülürsün. Orası ayrı)

Yani takma. İlla methiyeler dizecek değilsin. Takmayacaksın hayatı.
Hayat boş, salla coş! Hayat felsefem!

Korona çıkmışsa arkadaşı geçmiş olsun umarım düzelir falan dersin. Sınavı kötüyse de en fazla neleri yapamadın gibi sorular sorabilir biliyorsan konuyu anlatabilirsin yada diğerine daha iyi yapar düzeltirsin, yaparsın sen gibi kelimeler kullanabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,213
Üyeler
198,265
Son üye
Hakawn

Geri