FR13NDSLX
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 11,536
Hayır sapphire cidden kötü ürünler yapmış bu seride. Şu anda en ucuz ve serin 2 model var biri dual diğeri Eagle 3 fanlı.pulse rx6600 alınmaz mı bu fiyata?
Hayır sapphire cidden kötü ürünler yapmış bu seride. Şu anda en ucuz ve serin 2 model var biri dual diğeri Eagle 3 fanlı.pulse rx6600 alınmaz mı bu fiyata?
73.727 yeni dolara çevireceksin. Hesabına provizyon olarak yansıyacak. Muhasebeleştiği günün 1 önceki günündeki dolar kurunu baz alarak hesaplayabilirsin.her şey dahil
Alıntıyı görüntüle
73 bin yen ediyor değil mi?
ekstradan vergi filan çıkmaz, ayrıca bu fiyata değer mi?
dolar 10 civarındayken bu mantıklıymış ama şuan dolar kurundaki ufak bir artış bütçemi aşmasına sebep oluyor, bu durumda japonyadan almayıp türkiyeye yönelmem daha mantıklı gibi yanlış mıyım hocam?73.727 yeni dolara çevireceksin. Hesabına provizyon olarak yansıyacak. Muhasebeleştiği günün 1 önceki günündeki dolar kurunu baz alarak hesaplayabilirsin.
Siz aldıktan sonra muhasebeleşene ve bu ürün gelene kadar dolar 14 olsa dahi 9.000₺ yapmış oluyor. Dolar 13 ken bile 6600 ler zaten trde 10k dan satılıyor. Dolar 14 olsada 11 den satılır. Arada yine 2.000₺ daha avantajlı olmuş olur jp.dolar 10 civarındayken bu mantıklıymış ama şuan dolar kurundaki ufak bir artış bütçemi aşmasına sebep oluyor, bu durumda japonyadan almayıp türkiyeye yönelmem daha mantıklı gibi yanlış mıyım hocam?
evet fakat o kadar bütçem yok hocam bütçe maks 8.5kSiz aldıktan sonra muhasebeleşene ve bu ürün gelene kadar dolar 14 olsa dahi 9.000₺ yapmış oluyor. Dolar 13 ken bile 6600 ler zaten trde 10k dan satılıyor. Dolar 14 olsada 11 den satılır. Arada yine 2.000₺ daha avantajlı olmuş olur jp.
JPY dolara çevriliyor. Ürün size gelmeden 1-2 gün öncede o çevrilen dolar o günün karşılığı olan tl ye çevriliyor.Ne hali varsa versin dedim siparişi geçtim. Bu gidişle kartsız kalacam. Şimdi karttan 0.14 TL çekmiş 0.14 den yen alınırsa vay halimize.
Ürünün bedeli 605 dolar hadi banka da 5-10 dolar alsın totalde 615 dolar 8150tl yapıyor dolar 13 altına düşse 7900 küsür olur aslında o fiyata da kabulüm.JPY dolara çevriliyor. Ürün size gelmeden 1-2 gün öncede o çevrilen dolar o günün karşılığı olan TL ye çevriliyor.
Ben ne dedim?Yanlış bilgi. Kişinin döviz ekstre talimatı var ise 608 dolar olarak yansır ve ödemede sizden 608 dolar ister. Eğer talimat yoksa muhasebeleştikten 1 gün önceki kur ele alınır. Örneğin 5 ocakta sipariş verdiniz 608 dolar diyelimki 3.000₺ yapıyordu. Ürün elinize 11 ocakta geçti. 10 Ocakta muhasebeleşti ise 9 ocak döviz kuru alınır. 5 inden 9 una kadar döviz uçmuşsa buda cebinize yansır. Siz 9 ocak dolar kurunu TL olarak ödersiniz.
Tam bilmiyorum fakat bildiğim kadarıyla günün bitişindeki kurdan alıyor.Ödeme saate göre ayarlanabilir mi? Akşam saatinde banka makas açıyor çünkü
''Dolar olarak çektiği için kredi kartının hesap kesim tarihine göre, o tarihin kurundan TL olarak ödüyorsun.''Ben ne dedim?