Neler Yeni

İnceleme Furylevel Y1 ARGB Modüler Mekanik Oyuncu Klavyesi

ArdaM

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,352
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,707
Konum
Ordu
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Merhaba. Bugün yaklaşık 3 ay gibi uzun bir süredir kullandığım, Furylevel'in Rampage'den bağımsız çıkardığı ilk ürünü olan modüler mekanik klavyesi Furylevel Y1'i inceliyorum. İncelemem için ürünü bana gönderen marka sahibi Ömer Faruk Ayrılmak'a sunduğu imkan için teşekkür ederim. İlk klavye incelemem olacak.

Not: İncelemeyi yazarken kendi tecrübelerimin yanı sıra fikir edinmek ve kaçırdığım yer varsa görmek amacıyla Hakan Balcı, Safa Muhammed Karaca ve Mert Bayantemur'un incelemelerini de izleyip bazı yerlerinden faydalandım. Onların da güzel incelemeleri için ellerine sağlık, haklarını helal etsinler. Kendilerinin incelemelerinin YouTube linkleri de yazımın sonunda bulunmakta.😊

f5.jpg

Öncelikle bu klavye şu ana kadarki Furylevel ürünleri arasında en beğendiğim, en kusursuz ürün oldu. Gerek ilk başta ön yargıyla yaklaşsam da sonradan çok klas durduğunu düşündüğüm füme rengi kasası, gerek yine markasını bilmediğim için ön yargıyla yaklaştığım ama sonradan çok beğendiğim Huano Red Switchleri, gerekse ürünün çok sağlam, tek parça, ağır bir yapısı olması beni klavyeye bağladı. Normalde aklımda klavye bana ulaştığında hemen incelemesini yazıp satmaktı, çünkü zaten artık bilgisayarda fazla vakit geçirmiyordum ve nakite ihtiyacım vardı ancak ürünü birkaç hafta kullandıktan sonra Blue Switch Motospeed külüstür klavyeme dönme isteğim sıfıra indi.

f3.jpg
f4.jpg

İlk Red Switch klavye deneyimim olarak gayet iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim, muhtemelen bir daha da Blue gibi tactile bir switch kullanmam. Bunun da çok sessiz bir switch olduğu söylenemez, yazının ilerleyen kısımlarındaki ses testi videosunda da duyabileceğiniz gibi yine yüksek bir sesi var ama kesinlikle Blue gibi kulak tırmalamıyor, hissiyat olarak da Red'i Blue'ya nazaran daha yumuşak ve güzel buldum.

1644245213883.png

Fotoğraf Mert Bayantemur'un inceleme videosundan alınmıştır. Bendeki koli annem tarafından çöpe atıldığı için fotoğrafını çekemedim.

Kargomuz ön tarafında FURYLEVEL yazısı ve üst tarafında kare şekilli Furylevel logosu baskısı bulunan, çok sağlam paketlenmiş bir kolide geliyor. İçini açtığımızda ise karşımıza bir büyük, bir küçük kutu çıkıyor. Birinde tabii ki klavyemiz, birinde ise ikinci keycap setimiz bulunuyor.

Kutu İçeriği

f1.jpg

1x Furylevel Y1 Klavye
105x İkinci Keycap Seti
1x Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi
1x Geleneksel Furylevel Daktilo Stili Mektubu
1x Furylevel Bileklik

(Bileklik kitaplığımda olduğu için fotoğraf çekimi sırasında unutmuşum, onu ayrıca koyacağım.)

IMG_20220206_231220.jpg
IMG_20220206_231301.jpg

Tabii, çoğu insanın günlük hayatta takacağı bir bileklik değil, daha çok sembolik. Akılda kalıcılık ön planda tutulmuş. Bence güzel bir hediye.

Kutuyu açtığımızda karşımıza ince bir kılıf ve iki tarafında süngerler ile korunmuş klavyemiz çıkıyor.
Yanında Furylevel tarafından yazılan mektup ve bileklik, altında da kullanım kılavuzu/garanti belgesi bulunuyor. Kullanma kılavuzunda multimedya kısayolları bulunuyor, atmamayı tercih edebilirsiniz.


Kutu içeriği gayet yeterli ve dolu. Özellikle çoğu klavyede göremeyeceğiniz 105 tuş siyah, 105 tuş beyaz keycap ile geliyor.
Tek bir sorun var, keycap sökme aparatı kutuya dahil edilmemiş. Bence kesinlikle olması gereken bir şey, tuş değişimi yaparken biraz eziyet oluyor ama dünyanın sonu değil. Bir de temizleme için fırça tarzında bir aparat olsa hoş olurmuş.

Kendisi de klavyenin tanıtım videosunda bu sorundan ve nedeninden bahsetmiş.

f2.jpg

"Tedavi edilemez görünen üzüntünün kökünü kurutmak için tasarlandı."

Tasarım ve Malzeme Kalitesi
f22.jpg

Klavyenin kalın, örgü olmayan bir kablosu var. Furylevel kendisi örgü kablo sevmediği için özellikle bu şekilde yaptırmış. Ben kendim de örgü kablo çok sevmiyorum, çok dolanıyor ve dokusu da biraz sert, hoşuma gitmiyor.

Fabrika çıkışlı Türkçe Q, büyük enter küçük shift bir klavye. "Ö,Ç,Ş,İ,Ğ,Ü" Tuşları baskı değil fabrikasyon olarak keycaplerin üzerinde. Bence çok başarılı bir tasarımı var. Fazlasıyla sade ve gerek keycap gerekse çerçevesinin boyanabilmesi açısından kişiselleştirilebilir olması hoşuma gidiyor.

IMG_20220207_003248.jpg

Evet, füme rengindeki kapak/gövdeyi alttaki tırnaklar yardımıyla çıkarabiliyorsunuz. İsterseniz o olmadan da kullanabilirsiniz, gömük değil çıkıntı halinde tuşları olan daha alçak bir klavyeniz olur ama bence göze hitap etmesi açısından kapakla daha güzel. Kapağı çıkarıp istediğiniz gibi boyama, kaplama yapabilirsiniz. Boyamadan önce sağ taraftaki bildirim ışıklarını yansıtan beyaz plastik parçayı çıkarıp boyamanız tavsiyemdir, zira onu da boyarsanız ışıklar gözükmez. 😊


f12.jpg
f11.jpg


Klavye kapaksız olarak şöyle gözüküyor:

f14.jpg

Yine fena bir görüntü değil ama gömülmüş tuşlar daha çok hoşuma gidiyor.

Ürünün üzerindeki tek logo, kapakta ön tarafta bulunan yeşil Furylevel logosu.
IMG_20220207_003443.jpg
f19.jpg


Klavyenin alt tarafında kablolamaya dikkat edenlerin çok hoşuna gidecek; kabloyu sağdan, soldan veya ortadan geçirerek kullanabileceğiniz bir kablo kanalı ve klavyeyi yükselten ayakçıklar yer alıyor:
f16.jpg
f18.jpg
f17.jpg


Ben ürünü tamamen beyaz keycapler ile kullanıyorum, ışık modu olarak da çoğunlukla Surmount modunun sarıdan turuncuya giden halini tercih ediyorum. O moddaki sarı tonu altına yakın bir ton ve beyaz keycap ile böyle sade bir klavyeye çok yakışıyor, tabii sizin tercihiniz.
f9.jpg

Safa Muhammed Karaca'nın da incelemesinde bahsettiği konuya ben de değinmek istiyorum. Keycapler iç içe böyle bir poşette geldiği için bazılarında çarpışmadan kaynaklı kılcal çizikler var.

Klavyeyi beyaz keycapler ile kullandığım için siyahların bulunduğu hiç fotoğraf yoktu. Buraya klavyenin siyah keycapler ile nasıl gözüktüğünü de bırakıyorum.
f7.jpg


Malzeme kalitesine gelecek olursak klavyenin yüzeyi metal, kalan kısımları dıştaki kapakla birlikte sert plastik ve benim çok hoşuma gitti. Bir önceki klavyem CK108, tamamen metal bir gövdeye sahipti ve açıkçası bence kaliteli bir plastik gövde metalden çok daha iyi.
f8.jpg


Normal boyutlarda [3.8 x 43.4 x 12.9 cm], 105 tuşlu bir klavye. Normalde bir sonraki klavyemi TKL alma planım vardı ama beklenmeyen bir anda gelen bu klavyeden de çok memnun kaldım.

Switch

f13.jpg

Klavyedeki Huano marka Red Switchler ülkemizde çok bilinmiyor, ben de bilmiyordum ve beklediğimden kötü çıkmalarından korkuyordum ama beklediğimden iyi çıktılar. Sanırım Gateron ve Kailh gibi Switch markalarıyla benzer seviyede. Hissiyatı gayet güzel, kaliteli hissettiriyor. Ses testi videosunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Ses Testi


RGB
Fury Y1, bugüne kadar kullandığım bir klavyyedeki en güzel ışıklara sahip. Daha güzeli yok mu derseniz tabii ki var ama 4 basamaklı fiyatlarda dolaşan üst seviye markaların Mediamarkt raflarında denediğim modelleri. Renk doğruluğu diğer klavyelere göre daha yüksek, ışıklar çok daha parlak ve animasyonlar çok akıcı. Ayrıca sanırım RGB klavyelerin genelinde bulunan animasyonlar dışında da birkaç moda sahip (Belki diğerlerinde de vardır ama ben hatırlamıyorumdur.) Aşağıyaa bütün ışık modlarının videolarını bırakıyorum, kendiniz de görebilirsiniz. Videolar evdeki en parlak ışığın altında çekildi ve ona rağmen ışıklar gayet parlak gözüküyor. Tek sorun, odadaki lamba da sarı olduğu için klavyenin sarı ışığı beyaz gibi gözükmüş ve bazı diğer renkler de farklı tonlarda gözüküyor. Bunlar ışık kaynaklı, normalde böyle değil. Ve tabii ki ışıklardaki titreşimler yine klavye kaynaklı değil, kamera kaynaklı.

YAZILIM
Bu klavyenin de tabii ki ışık ayarlarının yapılabildiği bir yazılımı var. Çok beğendiğimi söyleyemem, klasik Rampage klavye yazılımı gibi düşünebilirsiniz: İşlevsel mi, işlevsel; tasarımı güzel mi, hayır.
1644186932793.png

Programın bana atılan indirme linki şu an çalışmıyor, en yakın zamanda yeni bir link bulup buraya bırakacağım.


FİYAT

Ürünün fiyatı dolar kuruyla birlikte sürekli değişkenlik göstermekte. Satışa sunulduğu fiyat 600 TL idi fakat kurun git gide artmasıyla N11.com'da 868, Trendyol.com'da 900 TL gibi fiyatlara çıktı. Alınır mı derseniz, klavye beğendiğiniz mizaçta bir klavyeyse alınır derim. 2 set keycap olması da fiyatı artıran sebeplerden biri, Türkiye pazarında ayrı beyaz keycap seti bulmak zaten kolay değil, üstüne keycap ucuz bir şey de değil. Bu bütçe aralığında bir klavye alacak olsam kesinlikle değerlendireceğim ürünler arasında olurdu.

SONUÇ

Furylevel Y1 Modüler Mekanik Oyuncu Klavyesi bu şekildeydi. Klavyeyi gerçekten çok beğendim ve kullanmaya devam edeceğim.
Faruk Abi'ye ürünü gönderdiği için yeniden teşekkür eder, markasında başarılar dilerim.
Eğer incelemede kaçırdığım, unuttuğum, yanıldığım bir yer, merak ettiğiniz veya sorun yaşadığınız yerler varsa belirtebilirsiniz, konuyu ona göre düzenlerim. Daha önce bir klavye incelemesi yazmadığım için bazı yerlerde ne yazmam gerektiğini unutmuş olabilirim.
Satış öncesi veya sonrasında ürünle ilgili problemleriniz olursa buradayım, her zaman yazabilirsiniz; çözmeye çalışırım. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi forumlar.


 

Ekler

  • f22.jpg
    f22.jpg
    2.4 MB · Hit: 103
  • f22.jpg
    f22.jpg
    2.4 MB · Hit: 93
  • f1.jpg
    f1.jpg
    1 MB · Hit: 91
Son düzenleme:

ArdaM

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,352
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,707
Konum
Ordu
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Eline sağlık hocam. Bende şöyle bi foto bırakayım bari :) 500 liraya almıştım bide ben sanırım
Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim hocam memnun musun klavyeden 😏
500'e güzel almışsın dip fiyattı herhalde
Bende Fury Z yok onun dışında monitör 24G2U ise aynı ekipmanları kullanıyoruz 😎
 

RevDeisDou

80+ Titanium
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
44,013
En İyi Cevap
17
Dahası  
Reaksiyon skoru
48,923
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Teşekkür ederim hocam memnun musun klavyeden 😏
500'e güzel almışsın dip fiyattı herhalde
Bende Fury Z yok onun dışında monitör 24G2U ise aynı ekipmanları kullanıyoruz 😎
24G2U evet. Bu arada Fury X kullanıyorsan sana bi eq vereyim dene kulaklık coştu. Sesler daha net basslar daha iyi. Klavyeden memnunum ama başta başımı ağrıtta bizzat furylevell gelip 3 kere klavyeyi değiştirdi. 4. ürün sağlam çıktı :D Sanırım gelen tüm bozuk ürünler bana denk geldi. Neyse firmanın da işine gelir.
EQ ayarım soldan sağa
5
6
3
0
2
-3
-3
-2
6
6
1644261730942.png
 

ArdaM

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,352
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,707
Konum
Ordu
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
24G2U evet. Bu arada Fury X kullanıyorsan sana bi eq vereyim dene kulaklık coştu. Sesler daha net basslar daha iyi. Klavyeden memnunum ama başta başımı ağrıtta bizzat furylevell gelip 3 kere klavyeyi değiştirdi. 4. ürün sağlam çıktı :D Sanırım gelen tüm bozuk ürünler bana denk geldi. Neyse firmanın da işine gelir.
EQ ayarım soldan sağa
5
6
3
0
2
-3
-3
-2
6
6 Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim de EQ ayarları wireless'ta çalışıyor mu ki 😲 yoksa kablolu mu kullanıyorsun?
 

ArdaM

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,352
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,707
Konum
Ordu
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Kablolu. Kablosuz sesi benim için yetersiz. Arada dağlar var. Hele EQ aktifken...
Arada dağlar var mı bilmiyorum da kablosuzdan vazgeçemiyorum ya. Zaten mikrofon olarak da Drop Plus kullanıyorum, kulaklığı da ses falan kasarken kullanmıyorum artık bilgisayara sadece takılmak için giriyorum 😖
 

METSHEESH

80+ Platinum
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
13,331
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,136
Yaş
23
İsim
Mert Metshi
Eline sağlık. Bence kapaksız daha güzel gözüküyor.
 

ArdaM

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,352
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,707
Konum
Ordu
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Eline sağlık. Bence kapaksız daha güzel gözüküyor.
Teşekkürler :)
İlk başta ben de kapaksız daha güzel diye düşünmüştüm ama klavye kapaklı kullanılmak için tasarlandığı için kapaksız biraz yontulmamış, detaysız oluyor. Kapağa ve yarattığı bütünlük hissine, kalitesine bir yerden sonra alışıyorsun çok güzel oluyor
 

Erda Yıldırım

80+ Gold
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
5,762
ya 500-600 olsa alırdımda 900 çok para
Mesaj otomatik birleştirildi:

24G2U evet. Bu arada Fury X kullanıyorsan sana bi eq vereyim dene kulaklık coştu. Sesler daha net basslar daha iyi. Klavyeden memnunum ama başta başımı ağrıtta bizzat furylevell gelip 3 kere klavyeyi değiştirdi. 4. ürün sağlam çıktı :D Sanırım gelen tüm bozuk ürünler bana denk geldi. Neyse firmanın da işine gelir.
EQ ayarım soldan sağa
5
6
3
0
2
-3
-3
-2
6
6 Alıntıyı görüntüle
bu ayarı corsair HS50Pro yapabilir miyim ?
 
Top Bottom