Matematikte konuları unutmak

Arkadaşlar merhaba, matematiğim 0'dı matematiğe ilk adım kitabını aldım ve rehber matematiğin matematiğe ilk adım kampından konuları izleyip soruları hocadan önce durdurup çözmeye çalışıyorum video bittikten hemen sonra kitaptan çözüyorum. Şu an köklü sayılar konusu bitti ama geçmiş konulardaki bazı şeyleri unuttum bu moralimi bozuyor ne yapmalıyım? Artık TYT matematiğe giriş yapmak istiyorum. Elimdeki kitap biter bitmez 49 günde TYT kitabını almıştım onun kampına başlayacağım.
B16 eksikliğin olabilir bir tanıdığım da senin gibiydi b16 eksikliği çıktı kan tahlili yapmanı öneririm

Arkadaşlar merhaba, matematiğim 0'dı matematiğe ilk adım kitabını aldım ve rehber matematiğin matematiğe ilk adım kampından konuları izleyip soruları hocadan önce durdurup çözmeye çalışıyorum video bittikten hemen sonra kitaptan çözüyorum. Şu an köklü sayılar konusu bitti ama geçmiş konulardaki bazı şeyleri unuttum bu moralimi bozuyor ne yapmalıyım? Artık TYT matematiğe giriş yapmak istiyorum. Elimdeki kitap biter bitmez 49 günde TYT kitabını almıştım onun kampına başlayacağım.
Önceki konulardan yeteri kadar soru çözemediğin için veya konu tam anlamadığın içinde untuyor olabilirsin.

Geçmiş konuları unutuyorum un çözümü şu kitaptan çalış , şu fasikül ü çöz olamaz .. Eğer böyle bir problemin varsa sürekli sarmal deneme çözeceksin, yada bu mantıkla soru çözeceksin.Yani diyelim şuan 4. Ünite çalışıyorsun,
1.2. Ve 3. Ünitelerden soru çözmeyi bırakmayacaksın, mesela günlük çözdüğün soru sayısının yarısını ilk 3 üniteden ,yarısını 4. Üniteden çözebilirsin

Yapman gereken şey hep geriye dönmek belli aralıklarla.
Matematik yaptım bitti dersi değildir.
Tekrar ediceksin , yeni soru tarzlarına bakıp gerekirse çözümünü araştırıcaksın.
Matematik sonsuz bir derya gibi çok farklı dalları var.
Matematiği asla tam olarak anlayamayız ama en fazla anlamak ve unutmamak için eskileri hep tekrar etmeliyiz ki tazeliğini korusun.
Ayrıca Matematiğin güzel bir kıyağı bile var.
Bir soruyu sonradan öğrendiğin konular ile bile çözebiliyorsun.

Son düzenleme:
kendine belirlediğin tekrar günlerin olsun ve o günlerde tekrar yap, tekrar soruları çöz. haftalık aylık veya haftalık kendin belirle en sağlıklısı haftalıktır.

Eğitim konusunda danışmanlığa ihtiyacın olursa elimden geldiğince boş zamanlarımda destek olurum. Aktif DC kullanıyorum.
Psikolojik danışmanım /rehber öğretmen /ücret talep etmem 😉

Eğitim konusunda danışmanlığa ihtiyacın olursa elimden geldiğince boş zamanlarımda destek olurum. Aktif DC kullanıyorum.
Psikolojik danışmanım /rehber öğretmen /ücret talep etmem 😉
Çok teşekkür ederim hocam. Elimde mutlak değere kadar çözülmüş antrenmanlarla matematik 1 ve hiç çözülmemiş antrenmanlarla matematik 2 var bunları çözeyim mi tyt geçmeden önce ? Yoksa elimdeki kitabı bitirip 49 günde tyt kampına mı geçmeliyim ?https://www.youtube.com/playlist?list=PLVoSZ0D0CB3ofjp3ELxpb3hIDKn4qnAWO

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,716
Üyeler
186,526
Son üye
Unaysan
Geri