CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB kasa RGB kontraol

Cankare

80+
Reaksiyon skoru
61

CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB marka kasam var rgb'lerini kasa içinden (kasanın kapağını açarak) kontrol edebiliyorum . Bunu yerine kabloları Ankarat'a bağlayarak kontrol edebilirmiyim.
ANAKART=https://www.gigabyte.com/Motherboard/B560M-DS3H-V2-rev-10#kf
Ekran Alıntısı.PNG

Zaten öyle yapmak istiyorsan montaj yaparken kasanın RGB'lerini anakartın RGB pinlerine bağlaman gerekiyordu. Ben öyle kullanıyordum, o zamanlar MSI anakartım vardı. MSI Mystic Light üzerinden kontrolünü sağlıyordum. Yani sorunun cevabı şu :

Eğer kontrolcü kablolarını anakartına bağlarsan rahatlıkla kontrol edebilirsin. Hatta ben önceden boşta duran ortalama 2.5-3 metrelik şerit ledimi alıp anakarttaki RGB girişine takmıştım ve o ledi de masanın etrafına dolamıştım. PC açılınca o ledler de açılıyordu ve kasa ile aynı anda onları da renklerini değiştirebiliyordum.

Ekran Alıntısı323.PNG

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten öyle yapmak istiyorsan montaj yaparken kasanın RGB'lerini anakartın RGB pinlerine bağlaman gerekiyordu. Ben öyle kullanıyordum, o zamanlar MSI anakartım vardı. MSI Mystic Light üzerinden kontrolünü sağlıyordum. Yani sorunun cevabı şu :

Eğer kontrolcü kablolarını anakartına bağlarsan rahatlıkla kontrol edebilirsin.
teşekkür dereim . Ama anakartın 2 ten rgb yeri var olarak gözüküyo hnagisine bağlamam gerek

564454.PNG

teşekkür dereim . Ama anakartın 2 ten rgb yeri var olarak gözüküyo hnagisine bağlamam gerek

Alıntıyı görüntüle

Yani eğer İngilizce seviyem iyiyse ve doğru çevirebildiysem, 2'side adreslenebilir RGB. Yani 2sinden birisine takabilirsin anlamını taşıyor.

Edit : veya bir saniye yanlış bilgi olmasın yanlarında "*1" yazıyor. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum ancak belki bu özellik sadece 1 tanesinde vardır. Onu anlatmaya çalışıyor olabilir. O yüzden deneme yanılma yöntemini de deneyebilirsin.

1646756774535.png
1646756687912.png

ilk fotoğraftaki kabloyu söküp anakarttaki led_c1 yazan yere takarsan kontrol edersin

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
2 tane yan yana olan girişler D_LED1 yazan Adreslenebilir RGB yani kısaltması ARGB diğer giriş LED_C1 yazan RGB mod veya tek renk seçerek kontrol edilir. Ayrıca soldaki 3 pin 5v ile sağdaki 4 pin 12v vererek fanlardaki ledlerin yanmasını sağlar

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
ilk fotoğraftaki kabloyu söküp anakarttaki led_c1 yazan yere takarsan kontrol edersin

2 tane yan yana olan girişler D_LED1 yazan Adreslenebilir RGB yani kısaltması ARGB diğer giriş LED_C1 yazan RGB mod veya tek renk seçerek kontrol edilir. Ayrıca soldaki 3 pin 5v ile sağdaki 4 pin 12v vererek fanlardaki ledlerin yanmasını sağlar
Mesafesi yetişmiyor onu nasıl çözebilirim

Mesafesi yetişmiyor onu nasıl çözebilirim
4pin uzatma almalısın

https://www.amazon.com.tr/dp/B07N89H9LL/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_2K41KS0VQT155XDKAAX5

4pin uzatma almalısın

Bu nasıl

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

B450m-K-II anakartta bu 4 pinli Led girişi varmı

Geri