hocam çok aşırı bilgim olmamasına rağömen yaklasık 9-10 ay once kadar sistem toplamaya karar verdım. hem oyun ıcın hemde almısken ıyısı olsun belkı mınıng falan yaparım dıye 3080 li sistem topladım genel olarak kullanıyorum ayrıca zaman zaman mining yapıyorum. mining yaparken bılgısayarda sadece bi program calıstırıyorsun o program acık kaldıgı surece para kaznıyorsun. tabı belırlı parametlerı gırdıkten sonra(cüzdan hesabın falan). eger sıstemı toplayıp mınıng yaparsan gorursun kı program ekran kartını yuksek ayarlarda calıstıgı ıcın dogal olarak yıpranma payı artıyor. tabı erkan kartının ömrü falan ne kadar gıder belırsız tabi. genel olarak şöyle ozetleyeım. düşük ekran kartından düşük paralar kazanırsın aylık bazda. yuksek ekran kartlı sıstemdense yuksek paralar. o yuzden ekran kartın nekadar yuksekse aldıgın mH degerın o kadar yuksek olur ve kazancın artır. mantıklımı sorusu ıse karısık. yanı yıpranma ömürlerini falan kenarda bırakırsak evet sıstem devamlı da olsa belırlı mıktar para saglıyor ETH yada BTC gıbı krıpto para olarak ama pıyasaların dengesızlıgınden tam net su kadar ETH veya bu kadar dolar denemez. ayrıca elektırık faturalarında kı zamlardan dolayı ıstemde olsa elde ettıgım kar düştü. bastada dedıgım gıbı bende 3080 ekran kartı var ve ben sadece geceden sabaha mınıng yapıp sabhları yapmıyorum pc dınlenıyor buda ortalama 1,2-1,5 dolar arası para bırakıyor. gerısı senın bılecegın ıs benım soyleyeceklerım bunlar