Hiçbir hedefim yok ne yapmalıyım

şuan lise 2 öğrencisiyim liseye geçmeden güzel bir lise hayalim vardı zaten şehrimde nitelikli okul sayısı çok az onlardan birine gitmek istiyordum şimdi lise 2 oldum yakında sınav öğrencisi olacağım sayısalı seçtim fakat hangi mesleği istediğimi hangi üniversitede okumak istediğimi bilmiyorum bu yüzden düzenli çalışmıyorum motivasyonum düştüğünde hadi lan bu meslek için basss deyip gazlayamıyorum kendimi kendime hangi mesleğin uygun olduğunu ve hangi meslekte işsiz kalmayacağımı bilmiyorum fikirleriniz neler ?
@Harley Quinn❖ , @Techno08 , @Furkan Karagülle , @rdeM , @The Last Dragonborn , @RevDeisDou , @Hudzell , @Fatieh , @Berk Atmaca
sevdiğin mesleği seçersen her tülü iyi yere gelirsin.

Hiçç ilgi alanım yok diyorsan günlük en çok tekrar ettiğin aktivitelere göz atabilirsin. Elbet bir şey çıkar ona göre motive olursun bence.

şuan lise 2 öğrencisiyim liseye geçmeden güzel bir lise hayalim vardı zaten şehrimde nitelikli okul sayısı çok az onlardan birine gitmek istiyordum şimdi lise 2 oldum yakında sınav öğrencisi olacağım sayısalı seçtim fakat hangi mesleği istediğimi hangi üniversitede okumak istediğimi bilmiyorum bu yüzden düzenli çalışmıyorum motivasyonum düştüğünde hadi lan bu meslek için basss deyip gazlayamıyorum kendimi kendime hangi mesleğin uygun olduğunu ve hangi meslekte işsiz kalmayacağımı bilmiyorum fikirleriniz neler ?
@Harley Quinn❖ , @Techno08 , @Furkan Karagülle , @rdeM , @The Last Dragonborn , @RevDeisDou , @Hudzell , @Fatieh , @Berk Atmaca
Aynı sorun bendede var hatta şaşırırsin belki ama 30 dk önce ben acicaktim bu konuyu ama ingilizce öğrenmeye başladım bugün. O yüzden açmadım konuyu. İng öğren oyun oyna ben başka bir şey yapmiyom bide geometri çözüyom

soru soruyosun cevaplıyorum.Bu kafayla pek bişey olmaz ztn
Hocam yanlış anladınız ironi yaparak takıldım siz bana benim bildiğim bir öneriyi söylediniz ondan böyle bir ironi yaptım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiçç ilgi alanım yok diyorsan günlük en çok tekrar ettiğin aktivitelere göz atabilirsin. Elbet bir şey çıkar ona göre motive olursun bence.
Ders çalışıyorum , gitarla uğraşıyorum arada kitap okuyorum günlük aktivitelerim böyle bakınca çok bir sonuca ulaşamadım :(

Aynı sorun bendede var hatta şaşırırsin belki ama 30 dk önce ben acicaktim bu konuyu ama ingilizce öğrenmeye başladım bugün. O yüzden açmadım konuyu. İng öğren oyun oyna ben başka bir şey yapmiyom bide geometri çözüyom
İngilizce değilde linux öğrenirim o daha iyi

ne ile ilgileniyorsan öyle bulabilirsin
Hocam ilgilendiğim çok bir şey yok yukarıda yazdım fakat bir sonuca çıkmıyor yazdıklarım

Ben de lise 2 yim yıllardır belirli bir hedefim var fakat ben bunun doğrultusunda gitmiyorum. Çalışıyorum evet ama şuan sınavlarım için derslerimin iyi olması için 10. Sınıf konularımın eksik olmaması için. Meslek hedefin olmasa bile bunu düşün. Nitelikli bir okula gidiyorum bundan memnunum ama iş sana düşüyor. İlgi alanlarını değil de yeteneklerine göre git biraz da. Her ilgini çeken şeye yeteneğin olmayabilir ya da ilgin olmadığı şeye yeteneğin olabilir. Bunu keşfetmeye çalış.

Motivasyon çocuk işi. Dersine çalış, ne kadar çok ders çalışırsan o kadar çok imkan açılır. Sen çalışmana bak mesleği seçersin sınaav sonucuna göre. Sevmediğin meslek eziyet meselesi de tıraş.

Şuan okumak deger mi bence degmez 4 yıl lisede bilgisayar okudum 2 yil programlama+yönetim ve bilisim sistemleri acikcasi şuan türkiyede meslegim ile ilgili iş aramayi düşünmüyorum belki dil ögrenirsem az calisan biriysen ara eleman olarak is öğrenmek isine yarayabilir seversen tabi heryerde iş bulur

Üniversite gezilerinden sonra gitmek istediğim yer kafamda oluştu. Bölüme ise sonuçlar açıklandıktan sonra karar verdim. Hala zaman var yani.

Geri