Türkiye içinden yurtdışı kayıtlı 2. el ve sıfır iPhone almak

LORN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
684
Merhabalar, bu 2. el satış sitelerinde 2. el ve sıfır olarak yurtdışı cihazları satılıyor.

Sıfır olanını alıp pasaport kaydımızı yaptırdıktan sonra kullanıp, satmak istersek nasıl bir yol izlemeliyiz nasıl satılıyor?
Aynı sorum 2. eller için de geçerli.

Teşekkürler.

bende merak ediyorum
dubai den ıphone almayı düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: LORN
Merhabalar, bu 2. el satış sitelerinde 2. el ve sıfır olarak yurtdışı cihazları satılıyor.

Sıfır olanını alıp pasaport kaydımızı yaptırdıktan sonra kullanıp, satmak istersek nasıl bir yol izlemeliyiz nasıl satılıyor?

Teşekkürler.
Pasaport kayıt ücreti 2732 lira ek olarak pasaport kime kayıtlı ise hat da onun adına olmak zorunda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak 4 aydır yurtdışı 12 kullanıyorum.
Pasaport kaydı yapmadım

Pasaport kayıt ücreti 2732 lira ek olarak pasaport kime kayıtlı ise hat da onun adına olmak zorunda.

Pasaport kaydı yapmadım
Ben kayıt yaptırdığın telefonu en az 1 sene kullanmalısın sonra satıp başka biri kullanabiliyor diye biliyorum.

Sizin söylediğiniz aldığınız telefona kayıt yaptırdıktan sonra bir daha hiç satamamak oluyor.

Teşekkürler.

Pasaport kaydı yapmadım
Cihazı satamazsın çünkü arkadaşın da dediği gibi tek bir tanımlı hat ile kullanıyorsun ve o hat da pasaport kiminse onun üzerine oluyor. satarken hattı veremeyeceğin için buna göre hesabını kitabını yap.

Ben kayıt yaptırdığın telefonu en az 1 sene kullanmalısın sonra satıp başka biri kullanabiliyor diye biliyorum.

Sizin söylediğiniz aldığınız telefona kayıt yaptırdıktan sonra bir daha hiç satamamak oluyor.
İşte kullanamıyor.
3 yıl sonra düşüyor.

3 yıl boyunca senin cihazına senden başkası hat takamaz.

Cihazı satamazsın çünkü arkadaşın da dediği gibi tek bir tanımlı hat ile kullanıyorsun ve o hat da pasaport kiminse onun üzerine oluyor. satarken hattı veremeyeceğin için buna göre hesabını kitabını yap.
Yanlış. 3 sene sonra her hat ile aktif hale gelir.

• Beğen
İşte kullanamıyor.
3 yıl sonra düşüyor.

3 yıl boyunca senin cihazına senden başkası hat takamaz.t
Mesela sıfır yurtdışı telefonu aldım. pasaport kaydını yaptırdım ve 3 sene kullandım. 3. senenin sonunda satacağım kişi pasaport kaydı yaptırıp tekrar kullanmak mı zorunda?

Yanlış. 3 sene sonra her hat ile aktif hale gelir.
ben de öyle biliyordum.

Teşekkürler.
2.el kayıtlılar genelde eski usul kayıtlıdır. Yeni kanun ile kayıtlı ise 3 yıl pasaport sahibi=hat sahibi zorunluluğu var bu yüzden çöp alırsın.

Mesela sıfır yurtdışı telefonu aldım. pasaport kaydını yaptırdım ve 3 sene kullandım. 3. senenin sonunda satacağım kişi pasaport kaydı yaptırıp tekrar kullanmak mı zorunda?
Hayır. 1 telefon = 1 kayıt. 3.senede cihaz tüm hatlara aktif gelir ve alacak kişi rahatlıkla kullanır.

Sıfır kayıtlı gibi ibarelerede inanma. Pandemi nedeniyle geçici kayıt diye bir mevzu çıktı. E-devlet üzerinden belirli süre kayıt yapılıyor, süre sonunda kayıt dışı oluyor. Çift sim cihazlar için bir yılda 8 ay kullanma şansın var. Yeni yıla girdiğinde süreç sıfırlanıyor.

2.el kayıtlılar genelde eski usul kayıtlıdır. Yeni kanun ile kayıtlı ise 3 yıl pasaport sahibi=hat sahibi zorunluluğu var bu yüzden çöp alırsın.

Hayır. 1 telefon = 1 kayıt. 3.senede cihaz tüm hatlara aktif gelir ve alacak kişi rahatlıkla kullanır.
neden çöp alsın ki şuan iphone 13 alınsa 3 sene rahat kullanılır ?
senede yurtdışı telefonu sadece 1 kere mi alıp kullanabiliyoruz bu arada?

neden çöp alsın ki şuan iphone 13 alınsa 3 sene rahat kullanılır ?
senede yurtdışı telefonu sadece 1 kere mi alıp kullanabiliyoruz bu arada?
Diyorum ki eğer yeni kanun ile kayıtlıysa ve kayıt süresi dolmadıysa çöp alırsın. Çünkü hattın çalışmaz...

• Beğen

ben de öyle biliyordum.
Kendin kullanacaksan alınır ama al-sat için gereksiz.

Ek olarak benim gibi kayıtsız da kullanabilirsin.

Diyorum ki eğer yeni kanun ile kayıtlıysa ve kayıt süresi dolmadıysa çöp alırsın. Çünkü hattın çalışmaz...
Haa anladım doğru teşekkürler. O zaman bu durumda sıfır ve kayıt yapılmamış bir yurtdışı cihazı almak daha mantıklı oluyor değil mi?

Kendin kullanacaksan alınır ama al-sat için gereksiz.

Ek olarak benim gibi kayıtsız da kullanabilirsin.
kayıtsız sadece 120 gün diye biliyorum 360 gün içerisinde de kayıt yaptırmak zorundasın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,201
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri