Amd ekran kartları ile OBS kullanımı

Calidelly

80+
Reaksiyon skoru
117
Selamlae, umarım yanlış yere açmamışımdır konuyu sormak istediğim bir soru var.

Elimde amd rx 6700 xt dual fanlı ekran kartı mevcut, ayriyetten de yayın işleri ile uğraşıyorum.

Obs desteği olmadığı için 8 k bitrate verdiğim yayınlar da (dayz, pubg) vb gibi yeşilliklerin bol olduğu render olaylarının yaşandığı kısımlar da pikselleşme sorunu çok canımı sıkmaya başladı.
Tek pc üzerinden yayın yapıyorum, işlemciye de veremiyorum drop yerim diye
İşlemcim: amd ryzen 5 5600x

Uzun tuttum ama bilgilendirmek istedim açıkcası sormak istediğim soru, bu illetten kurtulabileceğim bir durum, çözüm var mıdır?

Ya da obs desteği gelecek mi bilgisi araştırması olan arkadaşlar var mıdır aramız da?

Teşekkürler.

OBS desteği aslında var. Nasıl aktif edileceğini internette gösteren rehberler var.

OBS desteği aslında var. Nasıl aktif edileceğini internette gösteren rehberler var.
Obs encoderdan bahsetmiyoruz değil mi?
Bu github da bulunan bir içerik? Eğer ekstra bir şey varsa biostan açılan edilen nvidiada ki gibi pikselleşmeyi bitirecek link vesairw paylaşırsanız çok sevinirim.
H264 olarak kullanıyorum ekstra nvec gibi özel bir durumu varsa şuan işi bırakır eve giderim 😄

NVENC kadar iyi bir codec yok maalesef.

Obs encoderdan bahsetmiyoruz değil mi?
Bu github da bulunan bir içerik? Eğer ekstra bir şey varsa biostan açılan edilen nvidiada ki gibi pikselleşmeyi bitirecek link vesairw paylaşırsanız çok sevinirim.
H264 olarak kullanıyorum ekstra nvec gibi özel bir durumu varsa şuan işi bırakır eve giderim 😄
AMD tarafında Nvenc gibi ASIC üzerinden işlenen bir Encoder bulunmuyor. Bahsettim ASIC ise Nvidia'daki Tensor çekirdekleridir.
H264 ile devam etmek durumundasınız.

NVENC kadar iyi bir codec yok maalesef.
Maalesef ki. Anlaşılan, kurtuluş yolumuz yok..
AMD tarafında Nvenc gibi ASIC üzerinden işlenen bir Encoder bulunmuyor. Bahsettim ASIC ise Nvidia'daki Tensor çekirdekleridir.
H264 ile devam etmek durumundasınız.
Delirmemek elde değil. Pikselleşme gördükçe deliriyorum.
Nickimin bile sonunu değiştirip delly yaptım artık haha
Kısacası video-yayın işleri için amd'nin daha yolu var gibi.
Video kayıtta hadi h265 kullanıyor bir nevi görüntüyü 50k bitrate verip güzelleştirebiliyoruz da yayın için hüsran, daha ne kadar yolu var, bir update çıkartıp destek vermek çok mu zor anlamış değilim bilemedim..

Bu arada işlemciyle yayın verilebilir, 5600X bunun altından rahat kalkar.

Bu arada işlemciyle yayın verilebilir, 5600X bunun altından rahat kalkar.
İşlemci ayarlarını bilmiyorum, bilen varsa destek olabilirse sevinirim tek pc üzerinden net görüntü verebileceğim ayarlar hakkında bilgi lazım.
Düşük ayarlar da versem yine görüntü bozulacak diye düşünüyorum.

Maalesef ki. Anlaşılan, kurtuluş yolumuz yok..

Delirmemek elde değil. Pikselleşme gördükçe deliriyorum.
Nickimin bile sonunu değiştirip delly yaptım artık haha

Video kayıtta hadi h265 kullanıyor bir nevi görüntüyü 50k bitrate verip güzelleştirebiliyoruz da yayın için hüsran, daha ne kadar yolu var, bir update çıkartıp destek vermek çok mu zor anlamış değilim bilemedim..
ben bir kaç gündür araştırıyorum daha çok oyun videosu çekmek amaçlı amd mi nvidia mı diye artık kesin nvidia alcam amd'nin işlemcileri ok ama ekran kartı nvidia şart...

ben bir kaç gündür araştırıyorum daha çok oyun videosu çekmek amaçlı amd mi nvidia mı diye artık kesin nvidia alcam amd'nin işlemcileri ok ama ekran kartı nvidia şart...
Valla ben hayatım da ilk defa şöyle sağlam bir pc toplayayım dedim ekran kartını amd alarak büyük bir hata ettiğimi anladım yayın harici verdiği performans harika ama yayına verdiği etkileşim hüsran, keşke nvidia alsaydım diyorum şimdi oda sadece yayında pikselleşme yarattığı için, takas etmeye kalksam hangi ekran kartıyla takasa girebilirim onuda bilmiyorum önerilerinizi de beklerim bu konuda (:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,445
Üyeler
186,492
Son üye
akodayi
Geri