ASUS GPU TWEAK 2 vs MSI AFTERBURNER

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
ASUS ekran kartım var, MSI AFTERBURNER' mı daha iyi olur yoksa GPU TWEAK 2 Mİ? ASUS'un programında sanırım silent mode, gaming mode vs. ayarlanabiliyormuş. İyi olur mu? Kullanan arkadaşlar var mıdır aramızda?

radeon ayar tavsiyemdir ne msı kullanıyorum ne asus tweak

Ekler

• Ekran Görüntüsü (42).png
    Ekran Görüntüsü (42).png
    17.7 KB · Hit: 230
radeon ayar tavsiyemdir ne msı kullanıyorum ne asus tweak
Hocam peki GPU TWEAK'te bulunan Gaming mode, silent mode seçenekleri ne işe yarıyor? O zaman GPU TWEAK 2 yüklenmeyince kart daha düşük Mhz değerinde çalışmıyor mu sizde?

ayriyetten asus gpu tweak 3 var kullanacaksan onu kullan daha güncel ama ben yine radeon ayarlarını öneriyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam peki GPU TWEAK'te bulunan Gaming mode, silent mode seçenekleri ne işe yarıyor? O zaman GPU TWEAK 2 yüklenmeyince kart daha düşük Mhz değerinde çalışmıyor mu sizde?
OC mode : up to 2607 MHz (Boost Clock)/up to 2402 MHz (Game Clock)
Gaming mode : up to 2593 MHz (Boost Clock)/up to 2382 MHz (Game Clock)
kendi sitesinde asus dual mhz bu slient modda ne kadar düşüyor bilmiyorum
kendi mhz bilmiyorum şimdi test eder atarım

ayriyetten asus gpu tweak 3 var kullanacaksan onu kullan daha güncel ama ben yine radeon ayarlarını öneriyorum

normal hali

Ekler

• Ekran Görüntüsü (43).png
    Ekran Görüntüsü (43).png
    3.8 MB · Hit: 137
Son düzenleme:

normal hali
Hocam bu Radeon Software'da ölçümler katmanını nasıl açabilirim acaba?

Hocam bu Radeon Software'da ölçümler katmanını nasıl açabilirim acaba?
performans sekmesine bas alt sekmede ölçümlere bas izleme sekmesinde neleri görmek istediğini tikle katman bölümünde ise ölçüm katmanını göstere basarsan gözükür bunu kısayolla o pencereyi açmak istiyorsan alt + r tuşuna basman gerek ama bunu beni çok uğraştırıyor diye msı afterburner kullanıyorum o olay iyi ama bir overclock - undervolt fan ayarı falan yapacaksan radeon ayarları daha iyi

performans sekmesine bas alt sekmede ölçümlere bas izleme sekmesinde neleri görmek istediğini tikle katman bölümünde ise ölçüm katmanını göstere basarsan gözükür bunu kısayolla o pencereyi açmak istiyorsan alt + r tuşuna basman gerek ama bunu beni çok uğraştırıyor diye msı afterburner kullanıyorum o olay iyi ama bir overclock - undervolt fan ayarı falan yapacaksan radeon ayarları daha iyi
Hocam sistem boşta kendi kendine monitörü kapatmış, açmaya çalıştığımda açılmıyor. Klavye falan çalışıyor ama, monitöre görüntü gelmiyor. Neden olabilir?
Ve bu yazdı; Wattman ayarları geri yüklendi.

Hocam sistem boşta kendi kendine monitörü kapatmış, açmaya çalıştığımda açılmıyor. Klavye falan çalışıyor ama, monitöre görüntü gelmiyor. Neden olabilir?
bir kere başıma geldi nedenini bilmiyorum güç seçeneklerinden amd ryzen high performance moduna al uyku moduna girmiyor pc öyle sonra bir daha olmadı

bir kere başıma geldi nedenini bilmiyorum güç seçeneklerinden amd ryzen high performance moduna al uyku moduna girmiyor pc öyle sonra bir daha olmadı
Wattman hatası verdi hocam, yine aynısını mı öneriyorsunuz?

Ekler

• 1653664098714.png
    1653664098714.png
    2.4 MB · Hit: 77
dediğim ayar bu wattman ayarı bilmiyorum siyah ekran sorusuna cevabım bu
Hocam sizde ekran gittikten sonra yeniden başlattınız değil mi? Monitör sinyal yoka düşüyor ama klavye mouse ışıkları, caps lock numlock açık vaziyetteydi bende. Bunun kaynağı nedir?

Uyku modu ayarlarını böyle yaptım, değiştirmeye gerek var mı?
güçplanı.png

Hocam sizde ekran gittikten sonra yeniden başlattınız değil mi? Monitör sinyal yoka düşüyor ama klavye mouse ışıkları, caps lock numlock açık vaziyetteydi bende. Bunun kaynağı nedir?

Uyku modu ayarlarını böyle yaptım, değiştirmeye gerek var mı?Alıntıyı görüntüle
uyku modunu hiçbir zaman yapın ekranı kapatı istediğiniz dakikaya verin sorunun kaynağını bilmiyorum ama daha da olmadı o yüzden bir şey diyemeceğim

uyku modunu hiçbir zaman yapın ekranı kapatı istediğiniz dakikaya verin sorunun kaynağını bilmiyorum ama daha da olmadı o yüzden bir şey diyemeceğim
Bu şekilde yaptım. Biraz önce sistemi kendi haline bırakmıştım ve masadan kalkmıştım bi 10 dakika kadar kullanmadım. Geldiğimde monitör kapanmıştı ama arkadan gelen wattman bildirimini sesi geliyordu. Bende kasa üstündeki tuştan resetledim sistemi. Yani Windows aktif durumda seslere ve Caps lock ışıklarına bakarsak, peki siz ekran kartının hangi sürümünü kullanıyorsunuz acaba? Sürüm kaynaklı olabilir mi?

Adsız.png
Daha bir kaç saat evvel format atıp, ekran kartı sürücüsünü kurdum. Ve de chipset driverını kurdum. Bunların kurulumu tamamlandıktan sonra yeniden başlattım sistemi. Boşta kullanmayınca neden yapar bunu anlamadım, siz en son ne zaman yaşadınız bu sorunu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,331
Üyeler
186,465
Son üye
Gercekbiri
Geri