Dolar 1,5 TL Olsa Ne Olurdu?

Mırnav

80+ Gold
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
5,283
Reaksiyon skoru
2,795
1655131901899.png
 
Herkes elektronik eşyalara, arabalara kısacası alamadığı her şeyi almaya yönelirdi. Bu ürünlerin de %99 u ithal yani yurtdışından geliyor. Kısacası yine yurtdışına para giderdi yerli üretim olmadığı için olsa da yurtdışındaki ürünlerin kalitesi daha iyi olduğu için yine para yurtdışına gider. Yerli üretime az ilgi duyulur tamamen tüketici bir toplum olurduk. Bu da yerli üretici-tüketici dengesini bozup ekonomiyi kötü etkileyecek ve dolar yine uçacaktır.
 
Önemli olan alım gücünü yükseltmektir. Ben şahsen elektronik eşya vb alır ve kullanmazdım çünkü hızlı değer kazanıyorlar. 5 sene önce aldığım elektro gitar bin lira idi, şimdi 10 bin liraya satılıyor.
 
ben cocukken 1.25 falandı ozamanda yine doktor mühendis falan hariç gene fakirlik vardı ama en azından calısan adam adam gibi yaşıyordu
 
Ekmek 50 kuruş, mutluluk oranı yüksek, yoksulluk çok az, sevdiğin kızla birliktesin sonra işte alarm çalıyo rüyadan uyanıyon
 
Elektronikten tarıma kadar bütün yerli üretim durur sürekli yurtdışından ithal ürün almak zorunda kalırız, dış borç artar ve ülke çok daha kötü duruma gider.

İdeal dolar kuru 5-6₺ civarıdır.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,332
Mesajlar
10,903,990
Üyeler
193,002
Son üye
Asivva
Geri
Top