Smtcee
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 822
aynı satıcı. burada daha ucuz dostum...
Yani modeli orta üst seviye 3060 olsa tamam da kanka bu fiyata en son 6600XT Gaming X vardı. Hem üst model hem daha güçlü hem daha az güç tüketen bir kartı almamak garip.İçinde benim de bulunduğum illâ Nvidia olsun diyen bir kesim var. Onlar için uygun olabilir.
1440p kullanacaklar için 3060 daha iyi olurYani modeli orta üst seviye 3060 olsa tamam da kanka bu fiyata en son 6600XT Gaming X vardı. Hem üst model hem daha güçlü hem daha az güç tüketen bir kartı almamak garip.
Fed faiz arttırmaya devam ettikçe eth ve bitcoinde düşüşler devam edecek taa ki fed kararından ne zaman vazgeçerse. Bugün 0,75 lik arttırım yaptı, etkilerini 1 hafta içinde görürüz bu da ekran kartı piyasasının düşüşü demektir.Bekleyin arkadaşlar. 2. elde çok daha uyguna bulabilirsiniz. Ethereum ve Bitcoin patladı. Madencilik bitmek "üzere". Mecbur elden çıkaran olacak. İşte o zaman koyduğu fiyatın neredeyesey arısını teklif edebileceksiniz. Yorgun kart, ölü kart, mining kartı, artık çöp olmuş bu diye diye düşürebilirsiniz.
Fed in her faiz artırımında biraz daha batıyoruz. Ekran kartlarının düşmesi hiçbir anlam ifade etmiyor. Ekran kartı sistemlerin en pahalı parçası olsa da tek parçası değil. Ekran kartları kara borsayken dolar ucuz olduğu için sistemlerde çok daha ucuzdu. Sadece ekran kartı alacak olanlar için bile iyi haber sayılmaz Fed in faiz artırımı. Çünkü alım gücümüz düştükçe zaruri ihtiyaçlarımızı bile karşılamakta zorlanacağız.Fed faiz arttırmaya devam ettikçe eth ve bitcoinde düşüşler devam edecek taa ki fed kararından ne zaman vazgeçerse. Bugün 0,75 lik arttırım yaptı, etkilerini 1 hafta içinde görürüz bu da ekran kartı piyasasının düşüşü demektir.
Ellerine sağlıkİlk sistemimi 2005'te topladım. O zamanlar AMD değil Ati vardı. İlk kart tercihimi Ati yaptım. Oyunlarda veya masaüstünde anlamsız sürücü hataları veriyordu. Oyundayken birden hata verip oyun dışına atıyordu.
O kart bozuldu. İkinci kart tercihim yine Ati oldu. O kart da sürücü hataları veriyordu sürekli.
İşyerindeki bilgisayarda Ati ekran kartı vardı. O da zaman zaman normal masaüstünde sürücü hatası veriyordu. Yeniden başlatınca düzeliyordu.
Bir zaman Pardus Linux'e merak saldım Compiz Fusion adında o zamana göre acayip görsel bir masaüstü ortamı vardı. Forumlarda gördüğüm kadarıyla Nvidia kart sahipleri sıkıntısız çalıştırırken ben bir sürü ayarla uğraşıyordum çalıştırmak için.
Evde 2012 model DELL marka bir laptop var şu an, intel ve AMD olmak üzere çift ekran kartına sahip, Orjinalinde windows 7 ile geldi. Bilgisayara Windows 10 kurdum. AMD driveri yüklenene kadar sistem stabil çalışıyor. AMD driveri yüklendikten sonra sistem açılışta yaklaşık 1 dakika siyah ekranda bekleyip öyle açılıyor.
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle 2009 yılında ikinci sistemimde Nvidia ekran kartı tercih ettim. Sistem çok stabil çalışıyordu. Hiç hata verdiğini hatırlamıyorum. O an stabilitenin çok önemli bir şey olduğunu anladım. Meğerse kartlar hata vermeden de çalışabiliyormuş.
2015 Yılında tekrar Nvidia ekran kartı tercih ettim. Yine sorunsuz kullandım.
İşte o yüzden fiyat farkı da olsa, aynı paraya daha düşük performans da verse Nvidia tercih ediyorum.
Amd 2017' den sonra GPU işini düzeltmeye başladı zaten ondan oncesi hem cpu hem gpu kanadında kötü diyebilirim firmayaİlk sistemimi 2005'te topladım. O zamanlar AMD değil Ati vardı. İlk kart tercihimi Ati yaptım. Oyunlarda veya masaüstünde anlamsız sürücü hataları veriyordu. Oyundayken birden hata verip oyun dışına atıyordu.
O kart bozuldu. İkinci kart tercihim yine Ati oldu. O kart da sürücü hataları veriyordu sürekli.
İşyerindeki bilgisayarda Ati ekran kartı vardı. O da zaman zaman normal masaüstünde sürücü hatası veriyordu. Yeniden başlatınca düzeliyordu.
Bir zaman Pardus Linux'e merak saldım Compiz Fusion adında o zamana göre acayip görsel bir masaüstü ortamı vardı. Forumlarda gördüğüm kadarıyla Nvidia kart sahipleri sıkıntısız çalıştırırken ben bir sürü ayarla uğraşıyordum çalıştırmak için.
Evde 2012 model DELL marka bir laptop var şu an, intel ve AMD olmak üzere çift ekran kartına sahip, Orjinalinde windows 7 ile geldi. Bilgisayara Windows 10 kurdum. AMD driveri yüklenene kadar sistem stabil çalışıyor. AMD driveri yüklendikten sonra sistem açılışta yaklaşık 1 dakika siyah ekranda bekleyip öyle açılıyor.
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle 2009 yılında ikinci sistemimde Nvidia ekran kartı tercih ettim. Sistem çok stabil çalışıyordu. Hiç hata verdiğini hatırlamıyorum. O an stabilitenin çok önemli bir şey olduğunu anladım. Meğerse kartlar hata vermeden de çalışabiliyormuş.
İşte o yüzden fiyat farkı da olsa, aynı paraya daha düşük performans da verse Nvidia tercih ediyorum.
Aradan geçmiş 10+ yıl. Hala Nvidia kadar iyi olmasada AMD nin çok iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Sadece Türkiye'de değil globalde bile AMD kartların satışının artığını düşünüyorum. Yabancı forumlarda göz gezdirirseniz görebilirsiniz. Xiaomi cihazların yazalım desteğinin çok kötü olduğunu söylerler. 2 senedir malum yollarla tedarik ettiğim Poco de pro tabiri caizse zehir gibi çalışıyor. O dönem Türkiye'de rakibi iPhone 11 in base modelinden ucuza satılıyordu ki ben bedavaya aldım. iPhone 11den üstün olduğu çok fazla nokta olmasına rağmen insanlar gidip aypon alıyor. Günümde her segmente AMD kartlar rakiplerinden ucuz ve net şekilde daha performanslı olmasına rağmen insanlar Nvidia tercih etmeye devam ediyor. Bu şekilde devam ederse Nvidia fiyatları asla düşmez.İlk sistemimi 2005'te topladım. O zamanlar AMD değil Ati vardı. İlk kart tercihimi Ati yaptım. Oyunlarda veya masaüstünde anlamsız sürücü hataları veriyordu. Oyundayken birden hata verip oyun dışına atıyordu.