işlemcimi zorlayabileciğim program var mı ?

Leonidax

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,621
merhaba i5 9400f işlemcim var işlemciyi zorlamak istiyorum sizce hangi programı kullanmalıyım işlemci fanı stok fan kendi fanı

Zorlamak derken? İşlemcini hızlandırmak anlamında mı yoksa stok halindeki verdiği gücü mü merak ediyorsun?

Zorlamak derken? İşlemcini hızlandırmak anlamında mı yoksa stok halindeki verdiği gücü mü merak ediyorsun?
evt stok halinde verdiği güç zaten i5 9400f e overclock yapılmıyor diye biliyorum yapılsa bile yüksek ihtimalle anakartım oc için uyumlu değil

Prime95. AIDA 64, Furmark Cpu Burner.

evt stok halinde verdiği güç zaten i5 9400f e overclock yapılmıyor diye biliyorum yapılsa bile yüksek ihtimalle anakartım oc için uyumlu değil
Dostum internette prime95 isimli bir uygulama buldum. Sanırım test uygulaması gibi bir şey. İstersen araştırıp kullanabilirsin. Ama dikkatli araştır. Test uğruna işlemciden olmayasın sonra.

Prime95. AIDA 64, Furmark Cpu Burner.
sizce güvenlimi furmark varda ekran kartı için kullanmıştım şimdi yakmayalım işlemciyi işlemci kaç derece sıcaklığı geçtikten sonra kapatmalıyım iş çıkarmayalım şimdi yenide pc

Yakmazsınız bu arada içiniz rahat olsun.
sizce çok ısınırsa kaç derecede kapatmalıyım programı intelin stok fanına güvenim yok çünkü e5200 işlemcim vardı eski pcde aynı fanı buna koymuşlar

sizce güvenlimi furmark varda ekran kartı için kullanmıştım şimdi yakmayalım işlemciyi işlemci kaç derece sıcaklığı geçtikten sonra kapatmalıyım iş çıkarmayalım şimdi yenide pc
Kapatmanıza gerek yok. Kendisi kapanır zaten. Bu arada Furmark üzerinden CPU Burner açarsanız zorlanmaz bile. Prime95 yükleyin. 130W çekti Prime95 testinde benim Ryzen 5 2600. İmzamda voltajını vs görebilirsin.

Kapatmanıza gerek yok. Kendisi kapanır zaten. Bu arada Furmark üzerinden CPU Burner açarsanız zorlanmaz bile. Prime95 yükleyin. 130W çekti Prime95 testinde benim Ryzen 5 2600. İmzamda voltajını vs görebilirsin.
hadi bismillah işlemci ayvayı yemesinde şimdi indireyim bakayım

hadi bismillah işlemci ayvayı yemesinde şimdi indireyim bakayım
Yeni nesil işlemciler korumayla geldikleri için beelli sıcaklıkta kapanıyor. Ben bi ara çılgın bir OC ile 110 derece gördüm. 95 derecede kapanması gerekirdi nedense kapanmadı. Ama şuan 95 derece olunca kapanıyor. (4.2 GHz 1.47V)

aga bu uygulama 16gb ramin hepsini yiyor

Geri