Benzinci hava basabilir mi?

yusuftheayay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,096
Bugün 100 TL lik bir benzin aldım, ama benzin ışığı sönmedi. Her zaman aldığım yerden aldım bu hava basma olayları vs gerçek mi? Pompacı arkadaşlar cevaplarsa sevinirim kafama takıldı. ( 4lt benzinin az olduğunu biliyorum fakat bi kutuda olsa yükselmesi lazımdı.)

Aracınız nedir bilmiyorum.
Yalnız 60 litrelik bir depoda bir çizgi 5 litre (bizim arabada öyle) yani oradan hesaplayabilirsin

Bugün 100 TL lik bir benzin aldım, ama benzin ışığı sönmedi. Her zaman aldığım yerden aldım bu hava basma olayları vs gerçek mi? Pompacı arkadaşlar cevaplarsa sevinirim kafama takıldı. ( 4lt benzinin az olduğunu biliyorum fakat bi kutuda olsa yükselmesi lazımdı.)
1 kutu yükselmez aga 3 litre 3 bile deil ne 4ü :D

Aracınız nedir bilmiyorum.
Yalnız 60 litrelik bir depoda bir çizgi 5 litre (bizim arabada öyle) yani oradan hesaplayabilirsin
Araç civic 50 lt depo, ben şöyle hesapladım yola çıktıktan bir kaç dakika sonra ışık yandı 30km yol yaptım benzinliğe girdim. 30km de 60tl ykıt yaktı (100km de 7 lt yakıyor). 100 tllik aldım ben en azından ışığın sönmesi lazımdı bence.

Ahaha :D:D
Hocam bende geçen 200 liralık aldım, pompacıya söyledikten sonra benzin dolana kadar marketten su alayım dedim. Kol dayamadan cüzdanı alıp dışarı çıktım, kapıyı kapattığım an adam pompayı çıkarıp fişi aldı, yanıma geldi.
Maalesef artık 100-200ün bir değeri kalmadı, 75lt depo, ışık yandıktan sonra doldursam herhalde 1700 falan alır, kamyonet sürüyoruz sanki.

100 TL benzin artık bir 1L su şişesi kadar yanmaması normal bir şey asıl yanıyorsa sıkıntı vardır.

gösterge ışığında sorun vardır. bende ışık yanınca 100 tl lik falan alınca ışık sönüyo depo 50 lt arabanın

Geri