Çözüldü✓ Si̇zce Hangi̇si̇ ? // Z690-b550

owel

80+
Reaksiyon skoru
49
Merhaba arkadaşlar, bugün rx6500 xt ekran kartı sipariş ettim. İşlemci olarak İntel-12400f ile Ryzen-5600x arasında kaldım. Bu işlemciye neden bu ekran kartı diye soracaksınız haklı olarak.. İşlemci odaklı oyun ve program kullanacağım bir süre sonrasında sağlam bir ekran kartı takmak istiyorum.

Gelelim asıl soruma. Elimde gen4 ssd mevcut ve ekran kartını da PCIe 4.0 stabil çalıştıracak ileriye dönük bir anakart seçmem gerekiyor.

Z690 anakart

B550 annakart

Bütçem işlemci ve anakart toplam = 6800₺

6500xt alıp 5600x ve b550 veya 12400f z690 çok gereksiz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En azından Gpu yu rx6600 işlemciyi 5500 b450 yapsanız daha iyi. Am4 serisi artık son buldu ilerde işlemci anakartı satar am5 e geçersiniz.

R5 5600X + B550

Arada fiyat farkı 200₺ olduğu için 5600x düşündüm yoksa düz 5600 düşünüyordum doğrusu.
200 lira çok değil belki ilerde oc yaparsın 5600x'in oc performansı daha iyi hem sonra 2.elden satmayı düşünürsen değeri artar bencede 5600x al

• Beğen
Reaksiyonlar: owel
En azından Gpu yu rx6600 işlemciyi 5500 b450 yapsanız daha iyi. Am4 serisi artık son buldu ilerde işlemci anakartı satar am5 e geçersiniz.
Haklısınız ama elimde Gen4 ssd mevcut bunu tam performans kullanmak ve ileride anakart işlemci ekran kartı değişmektense sadece ekran kartı değiştirerek upgrade edebilirim diye düşündüm

i5 12400F ile şunu alabilirsin.
Fiyatı güzel gözüküyor ısınma gibi bir problemi yoktur değil mi ?

Haklısınız ama elimde Gen4 ssd mevcut bunu tam performans kullanmak ve ileride anakart işlemci ekran kartı değişmektense sadece ekran kartı değiştirerek upgrade edebilirim diye düşündüm
İş içinse ekran kartını dediğiniz gibi yeni nesil gelince geçersiniz. Ekran kartından dolayı 5600x li seti öneririm Radeon Sam da kullanırsınız hem.

Fiyatı güzel gözüküyor ısınma gibi bir problemi yoktur değil mi ?
VRM soğutması hakkında bilgim yok ama Gaming X modelleri genel olarak iyi oluyorlar.

İş içinse ekran kartını dediğiniz gibi yeni nesil gelince geçersiniz. Ekran kartından dolayı 5600x li seti öneririm Radeon Sam da kullanırsınız hem.
SAM teknolojisi intel anakartlarda "re size bar support" ile kullanılıyor diye gördüm. Bahsettiğim anakartta kullanılabilir mi emin değilim ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,420
Üyeler
190,747
Son üye
avsagram
Geri