Beyler Bufferbloat test sonuçlarınızı bekliyorum.Ping sorununa çözüm bulabiliriz

Upload 180 ms çünkü 8 uploadı almaya çalışırken modemin darboğaz yapıyor boğuluyor Qos dan 7 e sınırla upload hızını. İndirme ms de daha aşağılara düşmesi için 80mbs den daha az değer gir stabil hale gelcektir. Trafik kontrolü tikini işaretlemeyi unutma varsa.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Testin ne anlama geldiğini bilmiyorum.
Dow normalde 40-48 arası.
test yük altında pinginizi ölçüyor buna oyunlarda dahil. Sizin değerleriniz gayet iyi endişelenmeyin :)

Upload 180 ms çünkü 8 uploadı almaya çalışırken modemin darboğaz yapıyor boğuluyor Qos dan 7 e sınırla upload hızını. İndirme ms de daha aşağılara düşmesi için 80mbs den daha az değer gir stabil hale gelcektir. Trafik kontrolü tikini işaretlemeyi unutma varsa.

test yük altında pinginizi ölçüyor buna oyunlarda dahil. Sizin değerleriniz gayet iyi endişelenmeyin :)

QoS ekranı bu şekilde hocam sınırlama falan gözükmüyor yani upload ya da download yazmıyor tam olarak ne yapmak gerekiyor burada?

1658923598382.png

İndirme pingi iyi yükleme pingini düşüreceksin. Modem arayüze girip Qos sekmesinden upload kısmını 7mbs sabitle notun A olacak ve daboğazdan kurtulacaktır.

Hepinizde upload darboğazı var. Diğer arkadaşlara söylediğim gibi modem arayüzünden Qos bölümünden upload hızını 5 e sabitleyin Trafik kontrolü tiki varsa işaretleyin. Tekrar test yapın

İndirme pingi iyi yükleme pingini düşüreceksin. Modem arayüze girip Qos sekmesinden upload kısmını 7mbs sabitle notun A olacak ve daboğazdan kurtulacaktır.

Hepinizde upload darboğazı var. Diğer arkadaşlara söylediğim gibi modem arayüzünden Qos bölümünden upload hızını 5 e sabitleyin Trafik kontrolü tiki varsa işaretleyin. Tekrar test yapın
hocam port aralığı fln onları neye göre yapıyoruz ?

hocam port aralığı fln onları neye göre yapıyoruz ?
Port aralığını Adsl Vdsl Fibere göre ayrı ayrı yapıyorsunuz ama onlara dokunmanıza gerek yok otomatikte kalsın. (gerek duyarsa ayrı ilgilenirsiniz)

Benim modem netmaster öyle bir sekme yok ve ethernetle bağlanıyorum

2.png

Benim tplink örneği bu arkadaşlar Mantık sunulan değerin biraz aşağısına sabitlemek %95 i yeterli olacaktır. küsatlı girmemin sebebi 1024 ile çarpımın sonucudur. Tam değer olması için.

Benim modem netmaster öyle bir sekme yok ve ethernetle bağlanıyorum
Bazı eski modemlerde yok evet yenisine geçmelisiniz maalesef.

Geri