Hazır Kahve Gerçek Kahve Değildir! Kilosu 1412 TL!

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,568
gidadedektifi.com ve USDA kaynak alınmıştır.

nescafe-3e28099u-1-arada-816x1017.jpg
JJacobs-1-822x1024.jpg

Yukarıda nescafe ve jacobs'un içeriği verilmiştir. Hazır kahve olarak sunulabilmesi için bir ton katkı maddesinin yanında yüksek yağ ve şeker miktarı da dikkat çekiyor. Fakat daha da önemlisi içerdiği kahve miktarları.
Nescafe 1,77 gr kahve içerirken Jacobs 1,4 gr kahve içeriyor. Bu oranlar oldukça düşük. Paranızı çöpe atmakla eş değerdir.
USDA-Google kaynağına göre 100 grlık hazır granül kahvede 26 mg kafein vardır. Bunu nescafe'ye oranlayacak olursak 0,46 mg kafein, jabos'ta 0,36 mg kafein vardır. Bu miktarlar da oldukça düşüktür. Bu hesaplamalar gidadedektifi.com ve USDA-Google'a göre verilmiştir.

Özetle siz bu kahvelerle sadece kahve tadı alıyorsunuz kahve içmiyorsunuz. Vücudunuzu şeker komasına sokup tatlandırıcı ve emülgatörlere maruz bırakıyorsunuz. İçmeyiniz efendim içmeyiniz.

Ama daha ucuz? Filtre kahve pahalı?

Hayır. Daha ucuz falan değil.

1 paket nescafe 3ü1 arada 2.5 TL. Bu paket 1,77 gr kahve içeriyor. Yani oranlayacaksak 1000 gr'ı 1412 TL yapar. 1412 TL!
Ama ortalama bir filtre kahve ise yani gerçek doğal katkısız 1 KG filtre kahve ise 202 TL'dir. (Nok Coffee)
Tabi bu hesaplama sadece içerdiği kahveye göre yaptım. Toplam paketi düşünelim. 1 paket 1 kupa çıkartıyor. Yani 1 kupa nescafe 2.5 TL . 15 gr'lık filtre kahve (1 porsiyon-1 kupa) ise 3 TL'ye geliyor. Görüyorsunuz ki arada sadece 0,5 kuruş var. 0.5 kuruş için tatlandırıcılara maruz kalmayı ve çok az kahveye o kadar para vermeye gerek var mı? Amaç kahve içmek ise siz kahveye 2.5 TL/gr veriyorsunuz. Ben ise 0,2 kuruş veriyorum.
Yani nescafeler daha ucuz falan değil. Umarım anlatabilmişimdir.

Sizde 0.5 kuruş fazla vererek nitelikli kahve demleyebilir ve kahve kültürü oluşturabilirsiniz.

3ü1 arada kahveler granül kahve değil ki? Yoksa öyle olarak mı geçiyor? Benim bildiğim granül kahve bu
Granül Kahve Nedir?

Forumun adını Kahve arşivi yapalım aga kahveden başka bişey yok :Dd

zararlı yani neskafe.

zararlı yani neskafe.
evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ww
Benim bildiğim granül kahve bu
Evet benişm bildiğim de bu da hazır kahve ile 3 ü 1 aradaları aynı kefeye koydum yalan olmasın. Her halükarda gerçek kahve olarak bakmıyorum. Kahve demlerken o ritüelleri yerine getirenler boş mu yapıyor yani? Hem sonuç olarak granül kahvelerde de tatlandırıcı gibi şeyler vardır illa. Yoksa yanlış mıyım?
Ya ben doğruyu söyleyeim mi? Hazır kahveden nefret eden, filtre kahvenin şekersiz içilmesi gerektiğini düşünen kahve entellerinden biriyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aaaa bu tepkileri ben de verdim valla. Kahve... Kafeinsiz.. Ya bir git işine yieea!

Son düzenleme:
Evet benişm bildiğim de bu da hazır kahve ile 3 ü 1 aradaları aynı kefeye koydum yalan olmasın. Her halükarda gerçek kahve olarak bakmıyorum. Kahve demlerken o ritüelleri yerine getirenler boş mu yapıyor yani? Hem sonuç olarak granül kahvelerde de tatlandırıcı gibi şeyler vardır illa. Yoksa yanlış mıyım?
Ya ben doğruyu söyleyeim mi? Hazır kahveden nefret eden, filtre kahvenin şekersiz içilmesi gerektiğini düşünen kahve entellerinden biriyim.
Valla toz kahve desen değil granül desen değil öyle değişik bir şey işte. Granüllerde en azından gerçekten kahve var. Evdeki granül kahvenin içeriğine baktım şimdi %100 kahve yazıyor, tatlandırıcı vs. yok.
Ben de evde kahve çekirdeğini kendim öğütüp filtre kahve yapar şekersiz içerim, başta nasıl alışırsan öyle devam ediyor. Bir gün şekerli filtre kahve nasıl oluyor diye deneyeyim dedim ciddi ciddi içemedim kahveyi döktüm.

Valla toz kahve desen değil granül desen değil öyle değişik bir şey işte. Granüllerde en azından gerçekten kahve var. Evdeki granül kahvenin içeriğine baktım şimdi %100 kahve yazıyor, tatlandırıcı vs. yok.
Ben de evde kahve çekirdeğini kendim öğütüp filtre kahve yapar şekersiz içerim, başta nasıl alışırsan öyle devam ediyor. Bir gün şekerli filtre kahve nasıl oluyor diye deneyeyim dedim ciddi ciddi içemedim kahveyi döktüm.
Ben şekerli içtiğim zaman filteyi kusuyorum. Yani öyle böyle değil. Türk kahvesi de aynı şekil. Başta acı geliyordu ama şekerli de midemi bulandırıyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,664
Üyeler
185,146
Son üye
Fuace
Geri