Sistemim yeni daha 2-3 haftalık ve üst düzey sayılabilecek bir sistem. GTA 5 ve ETS2 de karşılaştığım ekran kartını tam güçte çalıştırmama yani düşük gpu kullanımı sorunuyla karşı karşıyayım, ekran kartı tam gücünü vermediği için bu iki oyunda almam gereken fpsi alamıyorum. Pek fazla yerim olmadığı için diğer oyunları yükleyip deneme fırsatım olmadı fakat RDR 2 de böyle bir durum yok, olması gerektiği gibi %99 larda kullanım seyrediyor fakat bu sorun yaşadığım iki oyunda gpu kullanım değerleri %60-70 lerde hatta ETS 2 de yer yer daha da düştüğü de oluyor. Darboğazlık bir durum olduğunu düşünmüyorum, driverlar güncel. Bir önceki sürücüleri de yüklemeyi denedim ayrıca. RAM'ler dual channel ve çıkabildikleri en yüksek frekansta çalışıyorlar. Full sistem şöyle:
Ekran Kartı: MSI Aero ITX RTX 3060
İşlemci: İ5-11400F
Ram: Corsair Vengeance LPX 2x8 3200 Mhz
Anakart: MSI H510M PRO-E
PSU: Corsair CV650 80+ Bronze
Ets2 nin kullanım değerlerini bırakıyorum (Not: Bu sorun yaşadığım iki oyunda da grafikleri kökleme, vsync kapatma ve grafikleri tek tek düşürüp yükseltmeyi denedim. Ekran kartına yük bindirebilecek her şeyi denediğimi düşünüyorum.)
Ekran Kartı: MSI Aero ITX RTX 3060
İşlemci: İ5-11400F
Ram: Corsair Vengeance LPX 2x8 3200 Mhz
Anakart: MSI H510M PRO-E
PSU: Corsair CV650 80+ Bronze
Ets2 nin kullanım değerlerini bırakıyorum (Not: Bu sorun yaşadığım iki oyunda da grafikleri kökleme, vsync kapatma ve grafikleri tek tek düşürüp yükseltmeyi denedim. Ekran kartına yük bindirebilecek her şeyi denediğimi düşünüyorum.)