%1 bile olsa intihar etmeyi düşünüp sonrasında sizi tekrar hayata bağlayan bir şey oldu mu? Beni oldu hayatta hiçbir hedefim yoktu derslere 5 dk bile katlanamıyordum artık çok fazla aklımdan ölsem de kurtulsam düşüncesi geçiyordu balkona bakıyordum. Bunları tabi psikiyatriste falan anlatsam dünyanın berbat düzeni devam etsin diye antidepresan isimli iğrenç , yapay ilaçları verirdi muhtemelen. Beni daha da kötü yapardı hiçbir işe yaramazdı. Ama sonra hayata beni sağlayan hobiyi buldum. Girişimcilik , iş kurmak türü konuları o kadar çok seviyordum ki günde en az 3-4 saat araştırıyordum. Oyun oynamak için aldığım pcyi kullanış şeklim değişmişti. Ekran sürem instagram yerine en fazla googleda araştırma yaparken olmuştu. Youtubeda rastgele kanallar yerine eğitim kanalları izliyordum. Yani dediğim şey depresyon yapay ve kendimizin kendimizi o duruma sürüklediği bir şeydir. Depresyon gerçek değildir ilaç ile yapay bir şekilde tedavi edildiği sanılır ama sadece yatıştırılır. İçinde hala o duygular vardır sadece sen istemezsin. O yüzden antidepresan almak yerine gidin gezin eğlenin hobi bulun spor yapın sağlıklı beslenin hayatınızı düzene sokun daha çok mutlu olursunuz.
Bilim bu konuda umrumda değil. İlacın yaptığını kendi vücudumuzu en çok kontrol eden insan olarak biz neden yapamayacağız? Kendimizi kontrol edicek bir irademiz bile yok mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bilim bu konuda umrumda değil. İlacın yaptığını kendi vücudumuzu en çok kontrol eden insan olarak biz neden yapamayacağız? Kendimizi kontrol edicek bir irademiz bile yok mu?