Çözüldü✓ Rtx 3080 ryzen 3800x oyunda takılma yapıyor çözüm arıyorum

Reaksiyon skoru
9
Başlıkta yazdığım gibi oyuna girince mouse sağa sola kaydırırken duraksayıp sonra bir anda o yöne gidiyor bütün oyunlarda var bu sorun. Çözüm önerisi olan varsa sevinirim. 1080 p de oynuyorum format attım 2 gün sorunsuz çalıştı sonra bu hale geldi yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci , ekran kartı uyuşmazlığı, Darboğaz olduğu için ani FPS drop.
Üstüne de birde 2k/4k ekran kartı ile 1080 p oyun oynuyorsun..

Bende 5600x 3080 var ve FHD de öyle bi durum olmuyor. Baska bise olabilir
İşlemci , ekran kartı uyuşmazlığı, Darboğaz olduğu için ani FPS drop.
Üstüne de birde 2k/4k ekran kartı ile 1080 p oyun oynuyorsun..

Darboğaz olduğunu biliyorum fakat format attıktan sonra 2 gün boyunca hiç bir sorun yaşamadım şuan yapıyor

Dsr kullanarak 2 k çözünürlük yaptım ekran kartı kullanımı 80 90 larda fakat yinede takılma sorunu var bilgi sahibi kişiler yazarsa sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

netten baktım şu videoyu buldum.

burda takılma donma yok sadece düşük fps var bende ise sağa sola hareket ettiğinde donup sonradan dönüyor.

Son düzenleme:
Başlıkta yazdığım gibi oyuna girince mouse sağa sola kaydırırken duraksayıp sonra bir anda o yöne gidiyor bütün oyunlarda var bu sorun. Çözüm önerisi olan varsa sevinirim. 1080 p de oynuyorum format attım 2 gün sorunsuz çalıştı sonra bu hale geldi yardımlarınızı bekliyorum.
Ramlerininiz 16gb diye varsayıyorum ramlere sağlık testi yapın

Ramlerininiz 16gb diye varsayıyorum ramlere sağlık testi yapın
yaptım bir sorun görünmüyor.

+olarak dün yine format attım son sürüm driver kurdum sorun vardı. Kaldırıp eski driveri kurdum takılma kayboldu fakat bugün pc yi açınca yine takılmaya devam etti bilgili arkadaşları yoruma bekliyorum iyi forumlar.

Hocam takılma dediğiniz oyunda oluyor değil mi normal masa üstünde olmuyor? Ekstra olarak oyundayken kullanım oranı %100e dayanan hangileri? (işlemci, ekran kartı, ram vs depolama gibi) Durum darboğaz ise onun kalite ve çözünürlük arttırmaktan başka bir çözümü yok ancak başka bir şeyden kaynaklı ise bakabiliriz.

Hocam takılma dediğiniz oyunda oluyor değil mi normal masa üstünde olmuyor? Ekstra olarak oyundayken kullanım oranı %100e dayanan hangileri? (işlemci, ekran kartı, ram vs depolama gibi) Durum darboğaz ise onun kalite ve çözünürlük arttırmaktan başka bir çözümü yok ancak başka bir şeyden kaynaklı ise bakabiliriz.
oyunda %100 olan yok darboğaz var ekran kartında sorun o değil takılma problemi var videoda yapılan testlerde bendeki işlemciden daha düşük işlemci ile fps düşmesi var fakat takılma yok bende var ne hikmetse her oyunda birde.

oyunda %100 olan yok darboğaz var ekran kartında sorun o değil takılma problemi var videoda yapılan testlerde bendeki işlemciden daha düşük işlemci ile fps düşmesi var fakat takılma yok bende var ne hikmetse her oyunda birde.
Hocam işlemci %100 olmuyorsa darboğaz değil başka bir sıkıntı vardır. Ek olarak hangi oyun bilmiyorum ancak oyunlara güncelleme geldikçe sistem gereksinimleri artabiliyor izlediğiniz videounun tarihi nedir? Birde videodaki işlemci nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,685
Üyeler
185,148
Son üye
mssnobody
Geri