Fiber İnternet Ama ADSL Hızı :)

Napellon

80+
Reaksiyon skoru
4
Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım Turknet'ten, oturduğum apartmana Superonline fiber alt yapısı geldiğini görünce Superonline'a geçmeye karar verdim. Turknet'e iptal talebimide bugün oluşturdum. Bugün Superonline'dan gelen ekip kurulumu yaptı. 249 TL'lik pakette tarifeye özel bilindiği üzere ücretsiz Huawei marka HG8245X6-10 model modemi veriyorlar. WiFi 6 destekli.

Anakart modelimde : ASUS PRIME H610M-K

Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.

Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.

Çözüm olarak internette baya arama yaptım ve Cat6 ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. Cat6 kabloda da, Cat5E kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.

Speed & Dublex otomatik ayarda. 1 gigabit seçeneğide aynı sonucu veriyor.

Ethernet driverlarını kaldırıp yüklemeyi denedim olmadı.

Modem default ayarlarda.

Evde 1 adet android tv, 2 iphone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbirşey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.

WiFi'da ise telefonlarımızda speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.

Çözüm önerisi olan var mıdır?

1661093759024.png

Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım Turknet'ten, oturduğum apartmana Superonline fiber alt yapısı geldiğini görünce Superonline'a geçmeye karar verdim. Turknet'e iptal talebimide bugün oluşturdum. Bugün Superonline'dan gelen ekip kurulumu yaptı. 249 TL'lik pakette tarifeye özel bilindiği üzere ücretsiz Huawei marka HG8245X6-10 model modemi veriyorlar. WiFi 6 destekli.

Fakat şu anda nedense 100 Mbit'e sınırlanmış / sabitlenmiş bir internet hızı alıyorum.

Ethernet bağdaştırıcı seçenekleride 100 Mbit'e sabitli gözüküyor zaten. Aşağıya görselini koyuyorum.

Çözüm olarak internette baya arama yaptım ve Cat6 ethernet kablosu kullanımı akla ilk gelen çözüm tabii ki. Cat6 kabloda da, Cat5E kabloda da aynı senaryo. 100 Mbit.

Modem default ayarlarda.

Evde 1 adet android tv, 2 iphone, 1 adette PC kullanıyoruz. Hiçbirşey bağlı olmasa bile hız aynı tabii ki.

WiFi'da ise telefonlarımızda speedtest'ten test yaptığımızda 200-400 Mbit arası değişken hız alıyoruz.

Alıntıyı görüntüle
Superonline da 249 tllik paket hangisi acaba atar misiniz ben en son 185 tl lik gorebiliyorum

Modem default ayarlarda.

Alıntıyı görüntüle
Benim bildiğim tüm çözümleri denemişsin. Eğer başkası yardımcı olmazsa en son format atıp dene.

Hiç fikrim yok inan.
Kablosuzda bağlı olduğun cihazların modeli nedir peki?
Kablosuzda iPhone 8 Plus ile bağlanıyorum. Ethernet kablom 2 farklı kablo ikiside Cat6 hatta. Pc de yeni modemde yeni kablolarda yeni. Çözemiyorum bir türlü

Problemi Ugreen marka Cat6 kablosu alarak çözdüm. Bu sorunu yaşayanlara şiddetle tavsiyemdir. 3. denediğim kabloydu bu ve ordan burdan alınma cat6 kabloların dandik olduğu ortaya çıkmış oldu. Güvenilir işin ehli markalardan şaşmamak lazımmış.

Problemi Ugreen marka Cat6 kablosu alarak çözdüm. Bu sorunu yaşayanlara şiddetle tavsiyemdir. 3. denediğim kabloydu bu ve ordan burdan alınma cat6 kabloların dandik olduğu ortaya çıkmış oldu. Güvenilir işin ehli markalardan şaşmamak lazımmış.
Dostum 1giga lık paket kullanıyorsan sana bir şey sormak istiyorum.
Dışardan eve direk kablo geliyor ve modeme giriyor. Sen Ugreen cat6 kablosunu modem ile pc arası için denedin ve çözdün dimi.

şimdi hız bilgisayarda nasıl gösteriyor?

Speedtest sitesine pek güvenme. Bende 16mb hızında fiber hatt var.

wifi aparatla bilgisayarda speedtest yapıyordum 5-10mb arası hız gösteriyordu. wifi aparat geçen günlerde bozuldu.
10 metre Lan kablo aldım Cat5e böyle bişey olmalı.
Pc'de Speedtest yapıyorum 90-95mb hızında sonuçlar çıkıyor.

İnternet speed test yazıp aratıyorum.
Başka sitelerde hız testi yapıyorum. 16 mb hızım olduğunu gösteriyor.

Geri